13.3 C
Travnik
Petak, 14 lipnja, 2024
NaslovnicaVijestiZnate li što se dogodi kada pijete vodu na prazan želudac?

Znate li što se dogodi kada pijete vodu na prazan želudac?

1. Pomaže pri uklanjaju toksina iz tijela
Dok pijemo vodu ona ima prirodan utjecaj na probavu. Tijekom noći naše tijelo se oporavljava te nastoji izbaciti sve toksine. Kada ujutro pijete vodu na prazan želudac štetne toksine ćete isprati iz organizma, te ćete se osjećati svježe i biti zdraviji.

2. Poboljšava metabolizam
Ispijanje vode na prazan želudac može povećati brzinu metabolizma čak za 24 posto. Povišeni metabolizam znači i poboljšani probavni sustav. Također, pijenje vode odmah nakon buđenja pročišćava debelo crijevo, te tako upijanje hranjivih tvari čini lakšim.

“Ispijanje vode na prazan želudac potiče protok krvi u koži te joj daje zdravi sjaj

3. Djeluje na zdravi gubitak kilograma
Kada ujutro pijete vodu na prazan želudac vaše tijelo će se riješiti toksina i probava će se poboljšati. Osjećat ćete se manje gladnima i žudnja za jelom će se smanjiti. Upravo to će vam pomoći pri sprječavanju nakupljanja viška kilograma koje uzrokuje prejedanje.

4. Ublažava žgaravicu i probavne smetnje
Lošu probavu uzrokuje povišena kiselost u želudcu, a do žgaravice dolazi kada se kiselina ponovno vraća u jednjak. No, kada vodu pijete na prazan želudac te kiseline se razrijede i njihov loši učinak bude ublažen.

Od ispijanja vode na prazan želudac ima puno koristi za naš organizam

Od ispijanja vode na prazan želudac ima puno koristi za naš organizam (Foto: Shutterstock)

5. Pobošljava izgled lica i tena
Dehidracija uzrokuje preuranjene bore i duboke pore u koži. Ispijanje vode na prazan želudac potiče protok krvi u koži te joj daje zdravi sjaj. Također, konzumiranje puno vode tijekom dana znači da vaše tijelo otpušta toksine te će tako izgled vašeg lica i tena biti poboljšan.

6. Njeguje zdravu i sjajnu kosu
Osim što dehidracija loše utječe na kožu, tako ima loš utjecaj i na rast kose. Ispijanje puno vode hrani kosu iznutra prema van jer nedovoljan unos vode može vlasi učiniti lomljivima te ih stanjiti. Tako konzumiranje vode na prazan želudac može još učinkovitije utjecati na kvalitetu vaše kose.

7. Jača imunološki sustav

Konzumiranje vode na prazan želudac pomaže kod ispiranja i balansiranja limfnog sustava te dovodi do podizanja imuniteta. Snažan imunološki sustav zaštit će vas od raznih bolesti te spriječiti česta oboljenja.

Stoga od ispijanja vode na prazan želudac odmah nakon buđenja ima dosta koristi, a nesumnjivo je ovo i najjednostavnija opcija za poboljšanje kvalitete i načina života bez financijskih troškova.

“Kada ujutro pijemo vodu na prazan želudac štetni toksini se ispiru iz organizma

spot_img