26.8 C
Travnik
Subota, 13 srpnja, 2024
NaslovnicaSvijetOva zemlja je najpristupačnija za život iseljenika

Ova zemlja je najpristupačnija za život iseljenika

Najpristupačnija zemlja za život iseljenika u 2024. je Vijetnam, a iza nje su Kolumbija i Indonezija.

Tako je pokazalo istraživanje sprovedeno među više od 12.000 iseljenika iz 174 države i teritorije širom svijeta. 

Organizacija “InterNations” tražila je od ispitanika da rangiraju svoje zadovoljstvo opštim troškovima života i ličnim finansijama u konkretnoj zemlji, a Vijetnam je četvrtu godinu zaredom zauzeo prvo mjesto na listi od 53 destinacije.

Na četvrtom i petom mestu ovog spiska država povoljnih za iseljenike se nalaze Panama i Filipini, dok je Indija zauzela sedmo, a Meksiko osmo mjesto. U prvih 10 nalaze se i Tajland, Brazil i Kina.

Posebno mjesto zauzima region jugostične Azije koji imaju četiri predstavnika na ovoj listi, konkretno Vijetnam, Indoneziju, Filipine i Tajland, prenosi B92.

“Većina iseljenika se slaže da je u ovim zemljama lako pronaći smještaj i da su zadovoljni time koliko je on pristupačan”, rekla je Ketrin Čudoba, direktorka marketinga organizacije “InterNations”.

“Ljudi koji žele da se presele u drugu zemlju treba da uvaže i druge faktore kao što je kvalitet života ili zdravstvene zaštite, ali sigurno je da je Vijetnam najpovoljnija destinacija za budžet”, dodaje se u izvještaju.

spot_img