20.2 C
Travnik
Ponedjeljak, 24 lipnja, 2024
NaslovnicaBiznis“Balkanski Amazon” starta u BiH i Crnoj Gori

“Balkanski Amazon” starta u BiH i Crnoj Gori

Ananas je zamišljen kao platforma za online trgovinu, odnosno balkanska inačica američkog Amazona koji je u vlaništvu Jeffa Bezosa.

U Sarajevu je osnovana kompanija Ananas d.o.o. Miroslava Miškovića, a slične vijesti dolaze i iz Crne Gore, piše Biznisinfo.

Radi se o kćeri firmi platforme Ananas e-Commerce d.o.o. Beograd, iza koje stoji vlasnik Delta Holdinga Miroslav Mišković.

Direktor sarajevskog Ananasa je Erol Ferović, a sjedište kompanije je u ulici Marka Marulića u Novom Sarajevu.

Također, u Podgorici su osnovane dvije nove kompanije pod nazivom Ananas Crna Gora, i Ananas Express CG, koje bi u narednim mjesecima trebale pokrenuti najveću online platformu za trgovinu u državi.

Crnogorske tvrtke su registrirane u Podgorici – Ananas Crna Gora sa osnivačkim kapitalom od 25.001 euro a Ananas Express CG s jednim eurom.

Osnovna djelatnost prve je Trgovina na malo posredstvom pošte ili interneta, a druga će se baviti poštanskim aktivnostima, odnosno samom dostavom, izvijestio je Investitor.me.

Kako su ranije portalu Investitor kazali iz Delta Holdinga, širenje e-commerce platforme Ananas na Crnu Goru nije iznenađenje, jer su od lansiranja u Srbiji, prije dvije godine, pokazali ambicije o regionalnom poslovanju.

– Prvi korak ka internacionalizaciji učinjen je 2023. godine kada je pokrenut ananas.mk na tržištu Sjeverne Makedonije. Tijekom ove godine, ekspanzija se nastavlja i to na dva tržišta u regiji: Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu – kazali su iz Delte za portal Investitor.me.

Naime, Ananas je zamišljen kao platforma za online trgovinu, odnosno balkanska inačica američkog Amazona koji je u vlaništvu Jeffa Bezosa.

Mišković je, inače, jedan od najbogatijih ljudi na Balkanu. Između ostalog, vlasnik je Delta Planeta, najvećeg tržnog centra u Banja Luci i jednog od najvećih u BiH.

Izvor:Večernji list.ba

spot_img