12.3 C
Travnik
Nedjelja, 19 svibnja, 2024
NaslovnicaZanimljivostiUobičajeni osip na rukama i nogama može biti znak neugodnog stanja kože

Uobičajeni osip na rukama i nogama može biti znak neugodnog stanja kože

AKO STE primijetili da vas u ovo doba godine svrbe ruke ili stopala, niste jedini. Mnogi tijekom proljeća na koži razvijaju vodenaste mjehuriće koji svrbe. Mogu se pojaviti na rubovima prstiju, dlanovima i tabanima.

Dr. Shayan otkrio je da je takav osip poznat kao dishidrotični ekcem. Nije jasno što ga uzrokuje, ali smatra se da je povezan sa stresom, vlažnim rukama i stopalima ili alergijama, osobito s peludnom groznicom.

“Ovo nije infekcija kože, već dishidrotični ekcem. Mazanje gustom kremom ili mašću, najbolje noću, može biti od velike pomoći. Još bolje djeluje ako na ruke stavite pamučne rukavice ili pamučne čarape na stopala”, rekao je dermatolog na TikToku.

@drcheraghlou

These are called so many different names: water bubbles, vesicles, pearls. They’re itchy little bumps filled with fluid that can come up on the hands and feet and are a form of eczema! #dyshidroticeczema #handeczema #eczema #eczematreatment #eczematips

♬ Dance You Outta My Head – Cat Janice

Ističe da pojavu mjehurića može spriječiti izbjegavanje proizvoda na koje bismo mogli biti alergični. Međutim, ako se stanje ne povlači, dobro je obratiti se liječniku za pomoć jer on može prepisati steroidnu kremu koja će ublažiti problem.

Izvor: Index

spot_img