13.8 C
Travnik
Nedjelja, 5 svibnja, 2024
NaslovnicaSportLivaković je dobio šansu za bijeg iz Turske. Na ljeto mijenja klub?

Livaković je dobio šansu za bijeg iz Turske. Na ljeto mijenja klub?

DOMINIK LIVAKOVIĆ (29) bi na kraju sezone mogao napustiti Fenerbahče i potpisati za grčki Olympiakos, klub od kojeg je turski velikan nedavno ispao iz Konferencijske lige. Vijest su danas objavili turski mediji, a najviše detalja donosi Fotospor koji se poziva na Livakovićeve predstavnike.

Jedan od ključnih igrača za prolazak Olympiakosa u polufinale Konferencijske lige bio je njegov vratar Konstantinos Tzolakis (21). Ovaj sjajni Grk je u ključnim trenucima dvoboja s Fenerbahčeom obranio nekoliko teških lopti, ali i probudio interes znatno većih klubova od Olympiakosa.

Grci su, piše Fotospor, prepoznali da bi ovog ljeta mogli unovčiti Tzolakisa pa su se odmah okrenuli traženju zamjene. Kao glavna želja se ističe Livaković kojeg planiraju dovesti za odštetu koja bi iznosima između četiri i šest milijuna eura.

Odšteta bi bila značajno veća da nije bilo napada na Livakovića i suigrače prije nekoliko tjedana nakon kojeg je hrvatski golman odlučio napustiti Istanbul. Doduše, treba reći da Atena nije znatno mirnija sredina kad su nogomet i navijači u pitanju, zapravo je jedan od malo gradova u Europi u kojima je atmosfera oko nogometa slična kao u Istanbulu pa to i ne bi bila velika promjena za Livakovića.

Saga traje od napada

Podsjetimo, Livaković je bio žrtva navijačkih nereda tijekom utakmice u kojoj je njegov Fenerbahče na gostovanju pobijedio Trabzonspor 3:2 u 30. kolu turskog prvenstva. Nakon scena koje su uslijedile poslije utakmice počelo se pričati o njegovom mogućem odlasku iz kluba.

Golmanu hrvatske reprezentacije u devetoj minuti sudačke nadoknade ukazivala se pomoć i u tom ga je trenutku netko s tribina nepoznatim predmetom pogodio u glavu. Glavni sudac je ubrzo označio kraj, a igrači Fenerbahčea počeli su slaviti pobjedu. Potom su navijači Trabzonspora s više strana utrčali u teren i napali suparničke nogometaše, pri čemu je jedan od huligana udario Livakovića šakom u glavu.

Prema više izvora iz medija, Livaković je nakon incidenta najozbiljnije razmišljao o tome da napusti Tursku. Pisalo se da je u svlačionici stadiona u Trabzonu “tresući se od straha” rekao: “Završio sam s Turskom. Ne mogu više biti ovdje, želim otići.”

Turski mediji napisali su da je njegova izjava šokirala suigrače, ali da su ga trener Ismail Kartal i ostali članovi stožera uspjeli smiriti. Pomoglo je i to što se Livaković čuo s članovima obitelji pa je poslije, nakon sastanka s trenerom, odustao od odlaska, navode.

Izvor: index

spot_img