12.6 C
Travnik
Nedjelja, 14 travnja, 2024
NaslovnicaZanimljivostiČetiri razloga zbog kojih vam parfem ne traje dugo

Četiri razloga zbog kojih vam parfem ne traje dugo

Uživanje u prefinjenim mirisima je kao umjetnost – zahtjeva pravilno rukovanje i njegu kako bi se postigao savršeni rezultat. Savladavanje umjetnosti nanošenja parfema ne podrazumijeva samo njegovo nanošenje na pulsne tačke, već i stvaranje suptilne, ali dugotrajne arome koja će vas pratiti tokom dana.

Postoji nekoliko razloga zbog kojih vaš miris možda nema potrebnu izdržljivost, pa pročitajte u nastavku teksta.

Vaš omiljeni miris je travnati ili cvjetni

Opšte pravilo je da mirisi u orijentalnim ili takozvanim drvenim kategorijama traju mnogo duže od citrusnih, cvjetnih ili zelenih mirisa. Naravno, ako više volite lakši miris, i to je sasvim u redu.

Ne primjenjujete miris na pravim mjestima

Važna činjenica

Toplota pojačava miris, pa je najbolje da parfem prskate na mjestima koja stvaraju najviše tjelesne toplote, kao što su pulsne tačke na vratu i zglobovima — čak i na gležnjevima i zadnjim stranama koljena. Prskanje direktno na kosu je odličan trik, jer su vaši pramenovi u osnovi ugrađeni difuzor (sa svakim češljanjem ili okretanjem kose, oslobađaju se neke mirisne čestice).

Važno je napomenuti da, iako je u nama praktično ukorijenjeno od malih nogu da trljamo zglobove jedan o drugi, to zapravo razbija miris, čineći da blijedi brže nego što biste željeli.

Ne hidratizujete se dovoljno

Postoji direktna korelacija između vašeg režima hidriranja kože i vremena trajanja vašeg mirisa, jer se miris ne uklapa dobro sa suvom kožom. Uvjerite se samo da vaša hidratantna krema nije mirisna, tako da se ne takmiči s vašim parfemom po izboru.

Ne čuvate svoj miris kako treba

Da li ste znali da mirisi imaju rok trajanja? Ako parfem promijeni boju ili teksturu, vjerovatno je ostario i izgubio je dio svog integriteta. Prirodni sastojci će se razvijati i često će vremenom postati jači, ali postoji tanka linija između snažnog mirisa i nečega što samo miriše pogrešno, pa obratite pažnju.

S druge strane, dok se svi mirisi na kraju pokvare (ili se barem značajno izmjene), pravilno skladištenje je ključno da bočica traje. U idealnom slučaju, držite svoje mirise na hladnom, tamnom mjaestu (mada ne u frižideru) i dalje od klima uređaja ili grejnih jedinica, prenosi ona.rs.

spot_img