10.6 C
Travnik
Četvrtak, 18 travnja, 2024
NaslovnicaBiHLepa Brena prošetala Baščaršijom pa uživala u bosanskoj kafi u Kući sevdaha

Lepa Brena prošetala Baščaršijom pa uživala u bosanskoj kafi u Kući sevdaha

Legendarna regionalna pjevačica Lepa Brena sa svojom ekipom prošetala se Baščaršijom, a na platou kod Sebilja družila se s fanovima.

Brojna ekipa na čelu s legendarnom Brenom krenula je od hotela Evropa te prošetala ulicama u staroj jezgri grada i stigla do Sebilja gdje se pjevačica obratila medijima i fanovima.

Na proljeće naredne godine Brena će održati svoj veliki solistički koncert u Zetri, zbog čega, između ostalog, trenutno boravi u glavnom gradu naše zemlje. Brena je svoj posljednji koncert u Sarajevu održala 2009. godine te je poželjela nastupati u glavnom gradu BiH.

“Moram da vam kažem da mi često dolazimo u Sarajevo, što porodično, što s prijateljima. Jedino je što se ne slikamo pa ne znate. Povod trenutnog dolaska je naš koncert. Ja kad govorim, uvijek govorim u množini, jer je to uvijek timski rad. Radimo koncert 20. aprila i došli smo danas da se zahvalimo svima koji su kupili karte, kao i da objavimo da smo zakazali još jednu noć. Planiramo jedan poseban program za Sarajevo”, kazala je Brena.

Sarajlije su sa ushićenjem pozdravile najveću zvijezdu bivše Jugoslavije, a pojedini fanovi su iskoristili priliku te se fotografisali s omiljenom pjevačicom. Nakon toga Brena se svojom ekipom uputila u Art kuću sevdaha gdje je uživala u bosanskoj kafi.

Nakon skoro 15-godišnje pauze pjevačica će sarajevsku publiku pozdraviti s bine u Zetri i to dvije noći za redom. Lepa Brena je sinoć ekskluzivno za Klix.ba najavila i svoj drugi solistički koncert u Zetri koji će biti 21. aprila 2024. godine.

Ulaznice možete nabaviti online na kupikartu.ba te na svim ovlaštenim prodajnim mjestima spomenutog servisa. S obzirom na to je posljednji put ovdje pjevala 2009., zainteresovanost sarajevske publike je velika.

Izvor: klix

spot_img