27.3 C
Travnik
Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024
NaslovnicaZanimljivostiTri simptoma boli u leđima koji bi mogli biti znak raka kostiju

Tri simptoma boli u leđima koji bi mogli biti znak raka kostiju

IAKO je bol u leđima uobičajena tegoba i često nije povezana s rakom kostiju, važno je biti svjestan znakova koji bi mogli upućivati na to stanje. Rak kostiju je, kao i svaki drugi rak, važno otkriti na vrijeme kako bi šanse za izlječenje bile veće.

Najčešći simptomi raka kostiju su stalna bol u kostima, otekline i osjetljivost, neobjašnjivi prijelomi i ograničen raspon pokreta (vjerojatno uzrokovan tumorom u blizini zgloba).

Bolovi u leđima, osobito u donjem dijelu leđa vrlo su česti. Ali ako je bol uporna ili povezana s drugim zabrinjavajućim znakovima, vrijedi posjetiti liječnika. Express je naveo tri pokazatelja koja bi netko s bolovima u leđima trebao uzeti u obzir kada sumnja na rak kostiju.

Stalna i neobjašnjiva bol

Ako imate uporne i jake bolove u leđima, koji se ne smanjuju ni nakon odmora ili uzimanja lijekova, to je znak za sumnju.

Lokalizirana bol

Bol kod raka kostiju često je lokalizirana na određeno područje kralježnice ili određenu kost.

Bol koja se javlja noću

Bol kod raka kostiju može biti izraženija noću ili tijekom razdoblja tjelesne aktivnosti.

Prema savjetu liječnika, kod raka kostiju uglavnom će se javiti još neki simptomi poput otekline, osjetljivosti ili primjetne kvržice u blizini mjesta boli. Ako imate osobnu povijest raka ili obiteljsku povijest raka kostiju, možda ste izloženi većem riziku. Rak kostiju može se pojaviti u bilo kojoj dobi, ali češće se dijagnosticira kod djece i mladih odraslih osoba.

Izvor: Index

spot_img