14 C
Travnik
Srijeda, 22 svibnja, 2024
NaslovnicaBiznisIspovijest dobitnika na lotu: Smetlar je dobio 12 mil. eura, sve je...

Ispovijest dobitnika na lotu: Smetlar je dobio 12 mil. eura, sve je spiskao i vratio se metli

Velika količina novca neke će ljude promijeniti iz korijena, dok će drugi ostati biti isti. Ovih pet ljudi osvojilo je vrtoglave iznose na lutriji. Neki su sve potrošili, bilo je i onih koji su tek promijenili prozore na kući

Ovo su njihove priče:

Mickey Carroll, Velika Britanija

Osvojio je više od 10 milijuna funti (oko 12 milijuna eura) 2002. godine. Imao je tada 19 godina i radio kao smetlar. Kada je dobio toliki novac – totalno je izgubio razum. Kupio je vilu vrijednu gotovo milijuna eura i u njoj priređivao divlje zabave koje su uključivale kokain i prostitutke.

Bio je sav u teškom zlatnom nakitu, a jednom je s prijateljima ispaljivao čelične kugle iz katapulta i pritom razbio 32 automobila. Nakon nekoliko godina zabavi je došao kraj kada je novac nestao.

Zapravo, čak je i zapao u dugove pa je morao prodati vilu za sedam puta manji iznos da ih isplati. Ponovno se zaposlio kao smetlar i tvrdi kako mu nije žao što je spiskao toliki novac.

David Ashcroft, Velika Britanija

Nazvali su ga tajnim milijunašem nakon što je 1997. godine osvojio 12 milijuna funti (oko 14 milijuna eura). Imao je 30 godina i radio kao restaurator namještaja. Nakon što je dobio silne milijune, nije ništa promijenio u svojem životu – nastavio je živjeti kao do tada.

Sve što si je priuštio bio je kamion za posao i neki popravci na verandi kuće u kojoj je živio. Roditeljima je kupio Mitsubishi Sedan. Novinarima je David bio jako zanimljiv upravo zato što se nije ponašao kao tipični dobitnik pa su pratili na što troši novac. Kažu da je 2013. godine promijenio prozore na kući, i to je to.

Brad Duke, SAD

On je osvojio vrtoglavih 220 milijuna dolara (skoro 260 milijuna eura) 2005. godine, iako je i do tada živio imućno. Bio je vlasnik pet Gold Gym fitness centara, a kada je dobio novac od lota, rekao je kako bi želio da mu imetak naraste na milijardu dolara te da želi pomagati drugima.

Novac je uložio u obveznice i nekretnine, vodio svoje fitness centre i bavio se humanitarnim radom. Udvostručio je svoj kapital.

Karl Crompton, Velika Britanija

Ovaj muškarac je na lotu osvojio gotovo 11 milijuna funti (oko 13 milijuna eura) 1996. godine i odmah postao omiljena meta britanskih novinara. Kupovao je luksuzne stvari, organizirao lude zabave – živio je kao rock zvijezda. Prozvali su ga tada jednim od najprivlačnijih neženja u Velikoj Britaniji.

Vjerojatno bi izgubio sav novac da nije na tren zastao i razmislio. Ostatak novca je uložio u nekretnine i na kraju je udvostručio svoje bogatstvo. Oženio je nekadašnju kolegicu iz škole, ali se kasnije od nje i rastao.

Jane Park, Velika Britanija 

Imala je svega 17 godina kada je 2013. godine osvojila milijun funti (oko 1,2 milijuna eura) na EuroMillionsu i time je najmlađa dobitnica u toj zemlji. Čim joj se novac našao u rukama pojurila je u trgovine. Nakon četiri godine rekla je da želi tužiti lutriju jer joj je dobitak uništio život.

Nakon što je osvojila dobitak, morala se suočiti s mnogim ljudima koji su je mrzili. Čak je morala angažirati zaštitare zbog straha da se ne ostvare prijetnje koje su joj upućivali. Na kraju se vratila mami.

– Moj život je mogao biti deset puta bolji da nisam dobila taj novac – kazala je.

Izvor: 24sata.hr

spot_img