14 C
Travnik
Srijeda, 22 svibnja, 2024
NaslovnicaRegijaMladić sam sebi mjesecima produljivao bolovanje

Mladić sam sebi mjesecima produljivao bolovanje

OPĆINSKO državno odvjetništvo u Varaždinu je 22. prosinca 2022. pred Općinskim sudom u Varaždinu podiglo optužnicu protiv hrvatskog državljanina (2001.) zbog počinjenog kaznenog djela krivotvorenja isprave, objavljeno je na stranicama DORH-a.

Optužnicom se okrivljenog 21-godišnjaka tereti da je od srpnja do listopada 2022. godine u jednom gradu na području Varaždinske županije, u cilju da si produlji trajanje bolovanja, u četiri navrata izmijenio sadržaj obavijesti o privremenoj nesposobnosti za rad zbog bolesti i posljedica nesreće koju mu je izdala njegova liječnica obiteljske medicine s trajanjem do 29. srpnja 2022.

To je učinio tako da je brisao datum do kojeg mu je bolovanje bilo određeno i upisivao nove datume te krivotvorio potpis liječnice i njezin pečat. 

Tereti ga se da je tako prepravljene obavijesti slao na službenu adresu elektroničke pošte nadležnog zavoda za zdravstveno osiguranje radi produljenja bolovanja, čime si je neosnovano produljio trajanje bolovanja do 23. prosinca 2022. godine.

Izvor: Index

spot_img