4.5 C
Travnik
Petak, 26 travnja, 2024
NaslovnicaSportDončić se poigrao s Warriorsima, sudije izbacile Marjanovića zbog grubog faula

Dončić se poigrao s Warriorsima, sudije izbacile Marjanovića zbog grubog faula

Košarkaši Dallas Mavericksa poigrali su se u San Franciscu s ekipom Golden State Warriorsa pobijedivši ih rezultatom 133:103, a još jednu fenomenalnu partiju pružio je Slovenac Luka Dončić.

Mavericksi su već u prvoj četvrtini gotovo riješili pitanje pobjednika, a podatak da su Warriorsi do poluvremena postigli svega 29 poena govori koliko su očajni domaćini bili u napadu. I u nastavku meča gosti su dominirali, a Warriorsi su se tek u finišu donekle spasili katastrofe.

Dončić je bio nezaustavljiv za domaću odbranu pa je postigao čak 39 poena, a tome je dodao i osam asistencija i šest skokova. Pomoć je imao u brojnim saigračima pa su tako Finney-Smith, Hardaway i Melli postigli po 13 poena. Kod Warriorsa je najbolji bio Curry s 27 poena, a Mulder je postigao jedan poen manje.

Utakmicu je obilježilo i isključenje Bobana Marjanovića. Naime, srbijanski košarkaš je isključen zbog težeg prekršaja na 2:39 do kraja utakmice, kada je u pokušaju da izblokira protivnika dugačkim i snažnim rukama uspio da ga zakači i po glavi.

Dallas je na šestom mjestu Zapadne konferencije s 34 pobjede i 27 poraza, dok je Golden State na 10. poziciji s omjerom 31-31.

Tabela 28.04.2021. u 9:14h:

Izvor: index.hr

spot_img