13.8 C
Travnik
Nedjelja, 5 svibnja, 2024
NaslovnicaSportSuze na oproštaju. Najveći španjolski nogometni romantik oprostio se od kluba

Suze na oproštaju. Najveći španjolski nogometni romantik oprostio se od kluba

IKER MUNIAIN objavio je u srijedu da će na kraju sezone napustiti Athletic Bilbao. Iako mu je bilo ponuđeno da produži ugovor i na svoju 16. sezonu u tom klubu, 31-godišnji kapetan odbacio je tu mogućnost i rekao da će u ljetnom prijelaznom roku potražiti novi izazov. Danas je to isto rekao u svlačionici kluba ostatku momčadi.

Rastanak je bio emotivan i Muniain je u jednom trenutku morao prekinuti govor jer su ga svladale suze kad je govorio da je odluka koju je morao donijeti jednako važna za njega, kao i za njegovu obitelj. Spustio je ruke na koljena, sagnuo se i neko vrijeme plakao. Suigrači su ga ohrabrili pljeskom.

U prvoj momčadi Muniain je debitirao 2009. godine te je ukupno skupio čak 557 utakmica za Athletic, od čega je odigrao 431 u La Ligi. Ukupno je za Athletic postigao 75 pogodaka, a u prvenstvu 55. Ove sezone je Muniain u ovom baskijskom klubu osvojio prvi trofej, Kup kralja. Tijekom karijere Muniain je prošao sve španjolske reprezentativne vrste, a skupio je i dva nastupa za seniorsku momčad. Nije poznato gdje će nastaviti karijeru.

Izvor: Index

spot_img