27.3 C
Travnik
Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024
NaslovnicaLifestyleEvo kako da vam lak za nokte traje čak sedam dana!

Evo kako da vam lak za nokte traje čak sedam dana!

Pokušajte sa ovim trikovima i sigurno će vam lak biti u odličnom stanju cijele nedjelje.

Baza

Iako vas mrzi, ne preskačite ovaj korak, jer će duže sačuvati lak čitavim. I ne samo to, za žene kojima se nokti listaju ovaj korak je obavezan, jer će spriječiti da lak puca.

Aceton prije lakiranja

Obavezno pređite vatom natopljenom acetonom prije nego što nanesete bazu kako bi nokti bili očišćeni od svih masnoća. Tako će boja mnogo duže trajati.

Završni sloj

Da, zvuči previše… Baza, lak, pa završni sloj. Ali upravo je završni sloj taj koji će vas spasiti od toga da sat vremena pazite da ne pokvarite lak dok se ne osuši. Završni sloj za brzo sušenje omogućiće da potpuno normalno funkcionišete za samo deset minuta. A još jedna prednost je što daje noktima divan sjaj.

Rukavice su obavezne

Ne samo zbog manikira, već i ljepote cijelih ruku, uvijek kada perete sudove, makar to bila i samo jedna šoljica, stavite rukavice.

Prepravke

Sredinom nedjelje vjerovatno je da će biti potrebe da malo popravite manikir. Jednostavno pređite još jedan sloj laka, a potom ponovo završni i izgledaće kao tek nalakirani, a što je najbolje za sve ovo biće potrebno manje od deset minuta.

Izvor: nezavisne

spot_img