18 C
Travnik
Ponedjeljak, 2 listopada, 2023
NaslovnicaBiHTrebinje: Bacili madrac pun eura, radnici ga vratili vlasnicima

Trebinje: Bacili madrac pun eura, radnici ga vratili vlasnicima

TREBINJE – Radnici Gradske deponije “Obodina” i Azila za pse, koji se nalazi u sklopu deponije kod Trebinja, pronašli su kesu punu eura bačenih na smetlište u starom madracu na cvjetiće, te sve vratili vlasnicima.

Niko od njih ne zna koliko je tačno novca bilo u kesi. Kada su ga pošteni nalazači vratili, vlasnici su htjeli častiti trojicu radnika sa po 150 eura, međutim momci su odbili da ih prime. Vlasnici su kazali da je i to malo koliko su novca vratili nazad.

Inače, sve se dešavalo kao u filmskoj drami da ušteđevina u madracu završi na deponiji.

“Ne želim da otkrivam identitet vlasnika jer bi možda ljudi mogli imati neugodnosti. Možda bi nekome palo na pamet da im opljačka novac koji, iskren da budem, mi nismo ni brojali, već smo ga samo pronašli u kesi sakrivenoj u bačenom madracu. S obzirom na to da sam ja znao gdje žive vlasnici koji su ga nehotice bacili, vratili smo im sve nazad”, ispričao je za “Nezavisne” Igor Savić, jedan od radnika Trebinjskog azila.

Zaposleni na deponiji “Obodina” svjedoče da je vlasnica starog madraca dva dana dolazila na deponiju tražeći nešto, ali je njima bilo neugodno da pitaju što traži, da bi se na kraju ona obratila upravi, a iz uprave su kontaktirali vozače koji su prije nekoliko dana dovezli otpad na ovu deponiju, pitajući ih gdje su bacili plavi madrac na cvjetiće.

Njen suprug je navodno zajedničku ušteđevinu prebacio u madrac, a da ona nije znala za to, i u vrijeme dok njega nije bilo kući u smeće je bacila stari madrac ne sluteći da je unutra novac.

“Kolege koje dovoze kabasti otpad su dovezle taj bačeni madrac, ali ga, srećom, još nisu bili zapalili, te su ga pronašli i u njemu našli i kesu s novcem, a ja sam slučajno znao gdje oni stanuju i tako je novac vraćen vlasnicima”, priča Savić.

Svi radnici su složni u jednom: novac se morao vratiti vlasnicima i svi su, zajedno s upravom, uložili sve napore da ga u moru bačenih stvari na deponiji i pronađu.

U Trebinju kruži priča da je u kesi bilo oko 15.000 eura (30.000 maraka), ali to niko osim vlasnika ne zna.

spot_img