22.2 C
Travnik
Nedjelja, 21 srpnja, 2024
NaslovnicaTehnologijaFacebook uveo opciju Stories i opet iskopirao Snapchat

Facebook uveo opciju Stories i opet iskopirao Snapchat

Predstavnici Facebooka zaključili su da se budućnost društvenih mreža krije u izgledu i načinu funkcioniranja popularnog Snapchata.

Nakon što je kopirao funkcije Snapchata kroz Instagram, WhatsApp i Messenger, Facebook je opciju Stories uveo kao zasebnu aplikaciju.

Stories je kopija Snapchat funkcije koju je Facebook u zadnjih nekoliko mjeseci testirao na Messengeru u Irskoj i još nekoliko zemalja, a u budućnosti će ova aplikacija pod nazivom Facebook Stories biti dostupna za sve korisnike Androida širom svijeta.

S novom Facebook aplikacijom gotovo dvije milijarde korisnika moći će postavljati fotografije i videozapise u hronološkom redu, koji će nestajati nakon 24 sata. Korisnicima Snapchata ova je funkcija vrlo dobro poznata, a nedavno je omogućena i na Instagramu.

Kao i Instagram, opcija Stories svoje će mjesto naći na vrhu Facebookove liste aplikacija, a bit će dostupni i specijalni efekti.

“Vidjeli smo da ove funkcije dobro utječu i na druge aplikacije. Snapchat je zaista prvak u tome i smatramo da će Stories postati format koji će ljudi u budućnosti sve više i češće koristiti za dijeljenje fotografija i videozapisa na svim društvenim mrežama”, izjavio je Connor Hayes, menadžer Facebooka.

U zemljama u kojima je aplikacija Facebook Stories već testirana, Hayes kaže da su njene funkcije korisnike “natjerale” da sve više dijele fotografije i videozapise.

Sve što se postavi na Facebook Stories bit će dostupno na privatnim ili drugim profilima tokom 24 sata, a kroz direktne poruke bit će moguće poslati videozapis ili fotografiju sa specijalnim efektima bez korištenja Messengera.

 

Iako aplikacija Facebook Stories ima slične opcije kao Instagram, Snapchat, Messenger ili WhatsApp, razlika je u tome što Facebook korisnicima ne dopušta da dijele sadržaje s drugim aplikacijama.

spot_img