20.7 C
Travnik
Utorak, 3 listopada, 2023
NaslovnicaMagazinKoji je najčešći razlog za prekid veze?

Koji je najčešći razlog za prekid veze?

Svaki prekid veze je težak i mnogima je potrebno duže vrijeme da se oporave. Ljudima je teško zbog prekida i često se pitaju šta su skrivili da je došlo do prekida i kako to mogu promijeniti.

Neke osobe ponekad nisu iskrene kada svom, sada već bivšem, partneru moraju objasniti zašto ne žele biti u vezi s njim. S obzirom na rezultate ankete korisnika stranice za veze WhatsYourPrice, mnogima bi bilo pametnije da ne otkriju prave razloge zbog čega su se odlučili na prekid.

Prema anketi, najčešći razlog kada su u pitanju žene su razlike u političkim stajalištima. Taj odgovor izabralo je 35% osoba.

Na drugom mjestu je loš seks (24%), a na trećem finansije (13%). Ljubomora je na četvrtom mjestu s 10%, a na petom je nepovjerenje.

Muškarcima politička stajališta nisu među glavnim razlozima prekida. Oni se na rastanak najčešće odlučuju zbog viška kilograma (27%), a odmah iza tog razloga je i nedostatak povezanosti (20%). Ljubomora je na trećem mjestu s 18%, a loš seks na 12%. Na začelju je nevjera s 8%.

Anketu su ispunile 6842 osobe koje su prošle godine prekinule ljubavne veze.

spot_img