18.1 C
Travnik
Petak, 19 srpnja, 2024
NaslovnicaSvijetPazarac spasio bračni par iz BiH od sigurne smrti

Pazarac spasio bračni par iz BiH od sigurne smrti

Semir Nicević iz Novog Pazara spasio je bračni par iz BiH kojem se automobil zapalio tokom vožnje, piše Sandžaklive.rs.

Naime, Nicević je krenuo put Bijelog Polja, kada je primijetio da nešto nije uredu sa automobilom ispred njega.

– Negdje oko 17 sati, na putu prema Beranama, primjetio sam ispred sebe automobil koji se kretao haotično, iz trake u traku. Počeo je gorjeti, a da to putnici nisu znali, ispričao je Nicević, te dodao:

– Primjetio sam da su u vozilu dvije starije osobe. Odmah sam počeo svirati, no bez uspjeha, nisu primjetili. Potom sam ih zaobišao sam i upalio sva četiri žmigavca. Tada je vozač uočio problem i nekako zaustavio automobil, koji je već do pola izgorio.

Odmah sam izašao i vidio da su vezani sigurnosnim pojasevima. Stariji muškarac i njegova supruga. On je bio ošamućen od dima a ona gotovo bez svijesti. Najpre sam izvadio vozača, teškom mukom, zbog pojasa, a potom i gospođu, onako onesviještenu.

U koloni koja se kretala putem, bilo je nekoliko vozača kamiona firme “Knjaz Miloš” koji su iznijeli aparate za gašenje požara. Pomogli su mi mnogo, njihovim aparatima smo pokušavali gasiti vatru nekih 15 minuta. Uspjeli smo nekako.

Semir priča kako se stariji bračni par dozvao nakon desetak minuta.

– U pomoć su priskočili i ostali koji su se zadesili na putu, te im dostavili vodu. Saznao sam da su iz Bosne i da imaju vikendicu na primorju. Automobil je preuzela šlep služba a o njima je brigu preuzeo Bosanac, koji je bio u koloni, a ja onako sav sretan sam nastavio svojim putem”.

Iako mu je bračni par nudio vrijednu novčanu nagradu, Semir je to odbio. Dovoljno mu je bilo što je spasio nečije živote. Spaho je, prema Semirovim rijećima, penzioner Unisa a Sevda je knjigovođa u penziji. Sljedećeg ljeta, Semir će biti njihov gost u vikendici u Baru.

spot_img