22.2 C
Travnik
Nedjelja, 21 srpnja, 2024
NaslovnicaSvijetU stanju šoka: 'Zbog 1400 kn prodali su mi stan u Koprivnici'

U stanju šoka: ‘Zbog 1400 kn prodali su mi stan u Koprivnici’

RAZOČARANA: Danica Pavlić živi u Njemačkoj. Ima stan u Koprivnici. Ostala je šokirana kad je doznala da su joj stan prodali zbog duga za pričuvu iz 2011. godine

Kad sam prošli tjedan došla u Koprivnicu i ispred vrata mojega stana u Ulici Frana Galovića 6 ugledala muškarca i ženu kako na vratima mijenjaju moje prezime, ostala sam, najblaže rečeno, bez riječi. 

Nakon šoka sam ih upitala što rade, a oni su mi rekli kako su kupili stan i sad su vlasnici. Ispričala nam je to Danica Pavlić (47). Naknadno je saznala da je stan prodala tvrtka Stambeni servis na dražbi zbog duga od 1400,19 kuna za stambenu pričuvu iz 2011. Stan je kupila 2001. godine te kaže kako je uredno podmirivala sve režije, pa i pričuvu.

Dodala je da je u stan dolazila nekoliko puta godišnje. U stan su dolazili i njezini roditelji, koji također žive u inozemstvu. Stanari u zgradi potvrdili su nam da su gospođa Pavlić i njezini roditelji boravili u stanu.

foto: Željko Rukavina/24sata

‘Nikad nisam od suda dobila poziv da sam nešto dužna’

– Nikad nisam od suda dobila poziv da sam nešto dužna – rekla nam je gospođa Pavlić. Sud je po službenoj dužnosti angažirao odvjetnicu Sonju Dušić Poljak da zastupa gospođu Pavlić u postupku deložacije iz stana. Datum deložacije još nisu odredili. Odvjetnica nam je izjavila kako sumnja da se išta može učiniti da bi gospođa Pavlić vratila nekretninu.

Odvjetnica kaže da je uvidom u spise utvrdila da je Snježana Pavlić bila prijavljena i na adresi u Vinodolskom odvojku. Tamo je stanovala prije kupnje stana.

Nema račun u Hrvatskoj pa joj nisu mogli sjejsti na primanja

– Ako je sud slao obavijesti na Vinodolsku, onda postoje nekakve šanse, ali u promilima da se uspije – kaže odvjetnica. Prema njezinu objašnjenju, gospođa Pavlić u Hrvatskoj nema račun i stoga joj nisu mogli ovrhom sjesti na primanja.

Iz odvjetničkog ureda koji zastupa novu vlasnicu rekli su nam kako nemaju komentara. Iz odvjetničkog ureda koji zastupa tvrtku Stambeni servis nisu nam ništa odgovorili. Gospođa Pavlić se u međuvremenu vratila u Njemačku.

Stan vrijedi više

Stan na drugom katu na dražbi je prodan za 146.000 kuna. Danica Pavlić kaže da je ranije procijenjen na 219.000 kuna.

spot_img