22.2 C
Travnik
Nedjelja, 21 srpnja, 2024
NaslovnicaBiznisTraže pomoć države: Strani investitori žele investirati 4,2 milijarde eura na Vlašić?

Traže pomoć države: Strani investitori žele investirati 4,2 milijarde eura na Vlašić?

Strani investitori koji su zainteresirani za ulaganje u projekt Eko zona Korićani Vlašić uputili su pismo nadležnim državnim organima BiH, potvrdio je generalni menadžer projekta i direktor poduzeća Tomix Kneževo i TLG Travnik Zoran Vujinović. Ukupna vrijednost projekta procijenjena je na 4,2 milijarde eura.

“Pismo je dostavljeno nadležnim državnim organima i od njih očekujemo daljnje instrukcije”, kazao je Vujinović te ocijenio kako je još uvijek rano otkrivati imena investitora, javlja Fena.

Vujinović je naglasio da je naredni sastanak s nadležnim državnim organima gdje će investitori saznati imaju li podršku od države i hoće li ići u investicije tog projekta ili čekati neko drugo vrijeme.

Planirano je da u kompleks, smješten na područjima općina Travnik i Kneževo budu smješteni edukacijski, zdravstveni, sportski i turistički centri, kao i hotelski i biznis centri, golf tereni i luksuzne vile.

Inače, Vujinović nije pojasno kakvu podršku očekuje od države i da li ona uključuje finanijsku pomoć.

Ovaj kompleks, kako je najavljeno, trebao bi sadržavati i jezero, male hidroelektrane, putne komunikacije, smještajne kapacitete i mnogo toga drugog, pa čak i aerodrom!

spot_img