20.7 C
Travnik
Utorak, 3 listopada, 2023
NaslovnicaBiHJavni poziv za registraciju vlasničkih pasa u Novom Travniku: Za neregistraciju kazna...

Javni poziv za registraciju vlasničkih pasa u Novom Travniku: Za neregistraciju kazna od 30 do 10.000 KM

Zakonom o zaštiti i dobrobiti životinja propisana je obveza vlasnika pasa da izvrše registraciju svojih pasa u nadležnoj veterinarskoj stanici…

U cilju provođenja Zakona kao i suzbijanja pojave pasa lutalica na ulicama Novog Travnika pozivaju se građani općine Novi Travnik, koji u vlasništvu imaju pse, da su dužni u periodu od 6. veljače 2017. do 28. veljače 2017. godine izvršiti registraciju svojih pasa u jednoj od veterinarskih stanica u Novom Travniku. Troškove registracije u skladu sa Zakonom snose vlasnici pasa.

Građani koji nakon 28. veljače 2017. godine nabave pse dužni su u skladu sa članom 8. Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja u roku od sedam dana od dana stjecanja vlasništva nad psom, izvršiti registraciju pasa kod veterinarske stanice.

Upozoravaju se vlasnici pasa koji se ne odazovu na ovaj javni poziv da će Kantonalna veterinarska inspekcija protiv njih pokretati prekršajne postupke pred nadležnim sudom jer je za ovaj prekršaj Zakonom propisana kazna u iznosu od 30 do 10.000 KM za osobe koje drže neregistrirane kućne ljubimce (pse).

spot_img