26.8 C
Travnik
Subota, 13 srpnja, 2024
NaslovnicaBiHBIHAMK: Povoljni uvjeti za vožnju

BIHAMK: Povoljni uvjeti za vožnju

Pojačana je frekvencija vozila, posebno u blizini većih gradskih centara

U Bosni i Hercegovini jutros su povoljni uvjeti za vožnju. Pojačana je frekvencija vozila, posebno u blizini većih gradskih centara.

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici autoputa A-1 od naplatnog mjesta Zenica jug do uključenja na autoput A-1 (uključni krak prema Sarajevu) danas od 12 sati pa do okončanja radova, bit će zatvoreno naplatno mjesto Zenica jug. Za vrijeme radova uključenje na autoput bit će preusmjereno na Zenica sjever i Lašva.

Zbog radova na sanaciji škarpi i nestabilnih kosina obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka. Vozila se preusmjeravaju na put preko Jezera i Mrkonjić Grada prema Crnoj Rijeci. Narednih par dana izvode se radovi na redovnom održavanju magistralnog puta Doboj-Lukavac, zbog čega se saobraća usporeno, jednom trakom. S obzirom da je ovo frekventan putni pravac, dolazi do formiranja dužih kolona vozila sa obje strane.

Također, narednih nekoliko dana, od 07 do 17 sati, izvode se radovi na izlazu iz Tomislavgrada (kružni tok prema Posušju i Kamenskom), zbog čega su moguće povremene obustave saobraćaja u trajanju od 15 do 30 minuta. Za vrijeme obustave obilaznice su ulice Kralja Tvrtka i Kralja Zvonimira.

Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Lašva-Kaonik, Livno-Kamensko, Kladanj-Vlasenica, Dobro Polje-Miljevina, Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići i Semizovac-Srednje. Na ostalim mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno. Na graničnim prijelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz zadržavanja do 30 minuta. Do kraja mjeseca avgusta, za putnički saobraćaj otvoren je granični prijelaz Krstac (na putu Gacko-Nikšić).

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prijelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prijelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.

Izvor: Avaz

spot_img