19.9 C
Travnik
Petak, 17 svibnja, 2024
NaslovnicaSportLeverkusen preko Rome nastavio gaziti i u Evropi, Kolašinac se povrijedio

Leverkusen preko Rome nastavio gaziti i u Evropi, Kolašinac se povrijedio

Prve polufinalne utakmice u Evropskoj i Konferencijskoj ligi odigrane su večeras, a najviše radosti mogu imati igrači nepobjedivog Bayera iz Leverkusena.

Prvak Njemačke je večeras u Italiji savladao Romu rezultatom 2:0 i tako došao na prag finala Evropske lige. Golove su postigli Wirtz i Andrich za miran revanš u Leverkusenu.

U drugom polufinalu Evropske lige Marseille i Atalanta su odigrali 1:1. Scamacca je doveo goste u vodstvo u 11. minuti, ali je samo devet minuta kasnije izjednačio Mbemba. Rezultat se više nije mijenjao, ali je ovaj meč ostao gorkog ukusa zbog povrede reprezentativca BiH Seada Kolašinca koji je morao napustiti igru već u 16. minuti susreta.

Najbolji susret večeri odigrali su u Engleskoj Aston Villa i Olympiakos, a gosti su neočekivano slavili sa 4:2. Heroj gostiju bio je trostruki strijelac El Kaabi, a gol je postigao još i Hezze. Počasne golove za Aston Villu zabili su Watkins i Diaby.

Ništa manje nije bilo zanimljivije u drugom polufinalu Konferencijske lige gdje je Fiorentina slavila 3:2 protiv Club Bruggea. Golove za Fiorentinu postigli su Sottil, Belotti i Nzola, dok su za goste pogađali Vanaken i Thiago.

Revanši polufinala igraju se već naredne sedmice.

Rezultati polufinala Evropske lige:

Roma – Bayer 0:2

Marseille – Atalanta 1:1

Rezultati polufinala Konferencijske lige:

Aston Villa – Olympiakos 2:4

Fiorentina – Club Brugge 3:2

Izvor: Klix

spot_img