15.4 C
Travnik
Utorak, 30 travnja, 2024
NaslovnicaSportRakitić: Moja veza s Hajdukom je posebna. Nikad se ne zna

Rakitić: Moja veza s Hajdukom je posebna. Nikad se ne zna

IVAN RAKITIĆ dao je intervju za Zagreb info u kojem se osvrnuo na trenutačnu igračku situaciju u Saudijskoj Arabiji, gdje je potpisao za Al Shabab, na status legende koji je nedavno dobio u Barceloni, a govorio je i o Hajduku, mogućem povratku Luke Modrića u Dinamo te šansama Hrvatske na skorašnjem Europskom prvenstvu.

“Stvarno je super, pozitivno sam iznenađen, kako nogometom tako i privatnim životom. Svaki dan upoznajem ljude, kulturu, ligu, sretan sam i zadovoljan. Stadioni su fantastični, klubovi rastu, pripremaju se bolje. Za nekoliko godina će biti na europskoj razini. Još im malo nedostaje”, rekao je o životu u Saudijskoj Arabiji, zahvalio se na časti koju mu je ukazala Barcelona svrstavši ga među svojih 112 legendi.

“Split je moj grad”

Dodao da se ondje neće moći vratiti kao igrač, a onda odgovorio i na pitanje o mogućem dolasku u Hajduk: “Drugi se vraćaju, ali ja ondje nisam nikad bio. Split je moj grad, Hajduk je uvijek uz mene, tu su moj kum, moji prijatelji i moja veza s Hajdukom je posebna. Nikad se ne zna što će biti. Sad kad sam došao u Al Shabab, možda malo teže, ali nikad se ne zna.”

Nedavno je Dinamo krenuo s marketinškom akcijom povratka Modrića u klub. Maksimirski klub zove kapetana hrvatske reprezentacije da se vrati nakon 16 godine u Zagreb. Modrić na kraju sezone postaje slobodan igrač, a Dinamo ga je zvao javno, čak i preko španjolske Marce. Nedavno je Zagrebom vozio i tramvaj s brojem 10 na kojem je pisalo Modrić.

“To će najbolje znati Luka, svaki njegov potez bit će dobro promišljen i dobar. Ne sumnjam da on zna što treba. Jasno je da bi to bilo fantastično za hrvatski nogomet. Ako tako bude, bilo bi lijepo da ga svi dočekamo u Zagrebu. Moju podršku ima”, rekao je Rakitić.

“Ja sam bivši Vatreni”

U reprezentaciju se nema namjere vratiti iako joj stoji na raspolaganju ako bude problema s ozljedama igrača. Tvrdi da o povratku govore i pišu mediji, ne on. Prokomentirao je i snagu Hrvatske pred Europsko prvenstvo.

“Navijam, gledam, pratim, dečki imaju moju podršku. Povukao sam se na vrijeme. Dečki su fantastični i moramo pričati o njima, a ne o meni. Ja sam bivši Vatreni.

Na Europskom prvenstvu nismo među favoritima, ali nakon dobrih rezultata, drugog i trećeg mjesta na svijetu i finala Lige nacija, nismo niti iznenađenje. Tu smo, s najboljima. Siguran sam da Španjolci, Talijani i Albanci nisu bili sretni kad su vidjeli da igraju s Hrvatskom u skupini na Euru”, rekao je.

Izvor: index

spot_img