21.7 C
Travnik
Utorak, 30 travnja, 2024
NaslovnicaBiHFederalna statistika: Niže plaće u veljači

Federalna statistika: Niže plaće u veljači

Najveće smanjenje prosječne mjesečne isplaćene neto plaće u FBiH u veljači u odnosu na siječanj zabilježeno je u proizvodnji i opskrbi električnom energijom…

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća u Federaciji BiH u veljači iznosila je 1.315 KM i nominalno je niža za 1,7 posto, a realno za 2,3 posto nego prethodnog mjeseca, objavio je Federalni zavod za statistiku.

U odnosu na isti mjesec prethodne godine prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom za veljaču nominalno je viša za 10,2 posto, a realno za devet posto. Najveće smanjenje prosječne mjesečne isplaćene neto plaće u FBiH u veljači u odnosu na siječanj zabilježeno je u proizvodnji i opskrbi električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji i to za 7,6 posto, te u zdravstvenoj i socijalnoj zaštiti za sedam posto, kao i u umjetnosti, zabavi i rekreaciji za 4,3 posto. U isto vrijeme najveće povećanje prosječne mjesečne isplaćene neto plaće zabilježeno je u javnoj upravi i oblasti obrane, te obveznom socijalnom osiguranju i to za 1,7 posto, zatim u poljoprivredi, šumarstvu i ribolovu za 0,7 posto, te financijskim i djelatnostima osiguranja za 0,4 posto.

Izvor:Bljesak.info

spot_img