27.4 C
Travnik
Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024
NaslovnicaBiHOdržan 26. dječji glazbeni festival Mali akordi – MAK Busovača 2024.

Održan 26. dječji glazbeni festival Mali akordi – MAK Busovača 2024.

Dvadeset i šesto izdanje dječjeg glazbenog festivala ”MAK – Mali akordi” održano je tijekom vikenda u sportskoj dvorani Srednje škole ”Busovača”, a u organizaciji HKD ”Napredak” Busovača.

Na ovogodišnjem festivalu u natjecateljskom dijelu programa, svoje pjevačke sposobnosti pokazali su: Mihael Mravak, Gloria Akrap, Nives Znahor, Iva i Ana Trupina, Ana Ćosić, Mia Andrijašević, Korina Varešković, Tamara Ćorović, Luka Galić, Anamaria Krezić, Laura Kapetan, Petra Baškarad i Ana Ćurak.

U kategoriji mlađi uzrast nagradu za prvo mjesto odnijela je Ana Ćosić s pjesmom ”Mladiću moj”. Drugo mjesto u ovoj kategoriji dijele Iva i Ana Trupina s pjesmom ”Hajde da ludujemo” i Gloria Akrap s pjesmom ”Noćas ćemo zemlji k’o materi reći”. Treće mjesto osvojio je Mihael Mravak i pjesma ”Sanja”. U kategoriji stariji uzrast prvo mjesto osvojila je Ana Ćurak i pjesma ”Vlak”. Drugo mjesto u ovoj kategoriji dijele Laura Kapetan s pjesmom ”Sve još miriše na nju” i Luka Galić s pjesmom ”Pusti, pusti modu”.  Treće mjesto dijele Korina Varešković  i pjesma ”Paloma Blanca” i Anamarija Krezić s pjesmom ”Dođi”.

Natjecateljica Mia Andrijašević s pjesmom “Čuvala me mama” osvojila je nagradu publike, a nagradu za  najbolji scenski nastup osvojila je Nives Znahor s pjesmom “Sve bi sele ljubile mornare”. Nagradu za najbolju debitanticu odnijela je Tamara Čorović s pjesmom “I wanna dance.“

Vrhunac događanja bio je pobjeda Petre Baškarad, koja je osvojila Grand Prix nagradu sa svojom skladbom “Daire”.

Nagrade su uručili: federalna ministrica kulture i sporta Sanja Vlaisavljević, županijska ministrica financija Mirjana Plavčić, predsjednik HKD ”Napredak” Busovača Bojan Petrović, prof. Magdalena Marić i  ravnatelj Srednje škole ”Busovača” Stipo Krišto. Podršku festivalu pružio je i zamjenik predsjedatelja ZD PS BiH Marinko Čavara.

U revijalnom dijelu programa, publika je uživala u nastupima “Ivančica i prijatelja”, dječjeg zbora “Maleni”, koje predvodi umjetnička direktorica festivala prof. Magdalena Marić,  mažoretkinja HKD ”Napredak” Busovača pod vodstvom Dragane Bohutinski  te folklornog sastava HKD-a “Napredak” Busovača pod vodstvom Katarine Livaja i Nikoline Smoljo.

Festival “Mali Akordi” i dalje ostaje važan simbol tradicije i kulture, obilježavajući 30 godina od svog osnutka i potvrđujući svoje mjesto kao kamen temeljac u promociji mladih talenata u regiji, stoji u priopćenju HKD-a ”Napredak” Bosovača.

Izvor: Vecernji

spot_img