3.3 C
Travnik
Srijeda, 17 travnja, 2024
NaslovnicaBiHVečeras od ponoći zabranjen prevoz eksplozivnih materija na području FBiH

Večeras od ponoći zabranjen prevoz eksplozivnih materija na području FBiH

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po pretežno suhom kolovozu, uz dobru vidljivost. I dalje upozoravamo na učestale odrone na brojnim dionicama i savjetujemo oprezniju vožnju.

Na magistralnom putu Sarajevo-Foča, dionici Dobro Polje-Miljevina, od danas 30.03.2024. godine vozila će saobraćati usporeno, jednom trakom. Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača vozila do 12 tona ukupne dozvoljene mase saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 12 tona saobraćaj obustavljen.

Zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most iz pravca Ključa, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilazni pravac. U toku su i radovi na ulazu u Neum (Stolac-Neum) zbog čega je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na postojeću obilaznicu (Dubrovačka ulica).

Radovi se izvode i na magistralnim putevima: Jablanica-Potoci, Tarčin-Raštelica, Zenica-Žepče, Čevljanovići-Nišići, Grude-Vitina i Bijeljina-Rača, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku. Na mjestima izvođenja radova postavljena je privremena saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila. Povodom vjerskog praznika Uskrsa večeras od ponoći do 24 sata 01.04. zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području Federacije Bosne i Hercegovine.

Izvor: Avaz

spot_img