13 C
Travnik
Petak, 12 travnja, 2024
NaslovnicaBiHKako je hercegovački poduzetnik zaradio više novca od BH Telecoma

Kako je hercegovački poduzetnik zaradio više novca od BH Telecoma

Kompanija je skočila sa 10. na 4. mjesto po zaradi u Federaciji BiH

Kompanija Violeta iz Gruda ostvarila je u prošloj godini dobit, odnosno zaradu od 49,3 miliona KM, odnosno precizno 49.342.305 KM, piše BiznisInfo.ba.

Hercegovački div time je zauzeo visoko četvrto mjesto od svih kompanija u Federaciji Bosne i Hercegovine  prema dobiti u 2023. godini.

Ispred Violete su samo Bingo, Sisecam Soda Lukavac i Elektroprivreda HZHB Mostar. Iza Violete je BH Telecom sa dobiti od 48 miliona KM. Cijelu listu pogledajte OVDJE

Ovo je veliki napredak i snažan skok za Violetu čija je dobit godinu prije toga bila 34,3 miliona KM i nalazila se na desetom mjestu u FBiH.

Kompanija je višegodišnji regionalni lider u prodaji papira za domaćinstvo, a istaknula se i ulaskom na tržište sredstava za čišćenje.

Osim toga, preuzeli su čapljinsku Lastu čiji proizvodi ponovo dominiraju policama supermarketa, a kupili su i fabriku medenjaka u Austriji.

Izgradili su i novu fabriku kartonske ambalaže koja ove godine treba početi s radom, a ulaze i u veliki projekat gradnje hotela i tržnog centra u Grudama.

Izvor: BiznisInfo

spot_img