16.9 C
Travnik
Petak, 12 travnja, 2024
NaslovnicaBiHZbog radova u Topčić Polju kilometarske kolone vozila i do Vranduka

Zbog radova u Topčić Polju kilometarske kolone vozila i do Vranduka

Zbog radova koji se izvode na novoj trasi M-17 na dionici puta Nemila – Topčić Polje u toku je otežano odvijanje saobraćaja zbog čega su formirane kilometarske kolone vozila, javljaju nam čitatelji.

Radovi na asfaltiranju se izvode na novoj trasi magistralnog puta M-17 Nemila – Topčić Polje zbog čega će vozila, kako saznajemo, u narednim danima saobraćati kroz naselje Topčić Polje, odnosno, obilaznicom Nemila – Topčić Polje.

Već jutros zbog problema u odvijanju saobraćaja formirane su kilometarske kolone zbog čega se vozačima savjetuje strpljenje.

“Zbog neophodnih radova na magistralnom putu Nemila-Topčić Polje, saobraćaj obustavljen, a vozila preusmjerena na obilazni pravac (kroz Topčić Polje). Na obilaznom pravcu formirale su se duge kolone u oba smjera, a razlog je podvožnjak u Topčić Polju koji je dosta uzak, čime je onemogućeno normalno saobraćanje”, kazali su iz BIHAMK-a.

Vozači ističu da u koloni stoje i više od sat vremena te da su se vozilom pomjerili tek stotinjak metara.

Za sada još uvijek nije poznato zvanično do kada će radovi biti vršeni te na koji način će se regulisati saobraćaj kroz saobraćajnu žilu kucavicu.

Izvor: klix

spot_img