22.2 C
Travnik
Nedjelja, 21 srpnja, 2024
NaslovnicaZanimljivostiMuči vas dosadna prašina u vašem domu? Ovaj jednostavan trik pomaže vam...

Muči vas dosadna prašina u vašem domu? Ovaj jednostavan trik pomaže vam ju smanjiti

Rješenje je vrlo jednostavno

Skuplja se u kutovima, ispod i na namještaju, prekriva sve u vaša četiri zida u finom sloju i apsolutni je trn u oku većini ljudi. Naravno, radi se o prašini.

Čak i uz redovito brisanje, nikako je se riješiti, a stvar otežava i činjenica da su mnogi ljudi alergični na prašinu. Loša vijest je što se nažalost ne može se u potpunosti izbjeći.

Ali postoji i dobra vijest, a to je da ne morate nužno čistiti svaki dan. Ovaj jednostavan trik pomaže smanjiti prašinu u trenu.

Možda zvuči neobično ili iznenađujuće, ali tajna smanjenja prašine u vaša četiri zida je omekšivač! Kako stvar funkcionira? Prvo obrišite ili usisajte prašinu kao i obično, a zatim dodajte nekoliko kapi omekšivača na krpu od mikrovlakana. Obrišite preko čistih površina i nakratko ćete se riješiti prašine.

Razlog zašto omekšivač smanjuje stvaranje prašine je taj što masnoća koju sadrži stvara nevidljivu impregnaciju na čistim površinama. To znači da se stanice kože, kosa, vlakna tepiha itd. ne mogu skupljati tako lako i stvarati prašinu.

U tom kontekstu također je važno znati da omekšivač predstavlja određeno opterećenje za okoliš. Čistite li njime, na krpu od mikrovlakana stavite samo nekoliko kapi jer će se u protivnom previše mikroplastike kasnije ispustiti u vodu prilikom pranja krpe u perilici. Da biste to izbjegli, alternativno se možete osloniti na verzije omekšivača na biljnoj bazi.

Izvor: Novi List

spot_img