22.2 C
Travnik
Nedjelja, 21 srpnja, 2024
NaslovnicaBiHIz Sarajeva uskoro letovi za “najgori aerodrom na svijetu”

Iz Sarajeva uskoro letovi za “najgori aerodrom na svijetu”

Uskoro će se za ovaj aerodrom moći letjeti i iz Sarajeva

Aerodrom Charleroi, poznato odredište niskotarifnih avio kompanija zbog blizine Brisela, najgori je svjetski aerodrom po ocjeni putnika, objavio je portal Business Financing.

Iako je od evropske prijestolnice ovaj aerodrom službenog naziva Bruxelles South Charleroi udaljen 50 kilometara ili 45 minuta vožnje autobusom, na zlom je glasu među poslovnim putnicima zbog neorganiziranosti i hronične pretrpanosti, naročito na terminalu 1 (T1).

S katastrofalnom prosječnom ocjenom 1,2 na ljestvici do 10, Charleroi je ocijenjen nešto lošijim aerodromom od njemačke Berlin-Brandenburg i britanske Leeds-Bradford, prema analizi koju je na temelju recenzija putnika na Skytraxovoj platformi Airline Quality proveo Business Financing.

Zanimljivo je da je ovo jedan od aerodoma na koje će letjeti Ryanair iz Sarajeva. Podsjetimo da kompanija od aprila uvodi letove ka nizu evropskih destinacija iz Sarajeva, a Charleroi je jedan od njih.

Inače, aerodrom Noi Bai u Hanoju na prvom je mjestu s prosječnom ocjenom 6,8. Odraz je to rasta popularnosti Vijetnama kao destinacije za strana ulaganja u jeku kinesko-američkih napetosti.

– Terminali su iznimno čisti, a osoblje aerodroma vrlo ljubazno. Dostupan je odličan izbor hrane, napisao je jedan recenzent o aerodromu vijetnamske prijestolnice.

Izvor: biznisInfo

spot_img