3.3 C
Travnik
Srijeda, 17 travnja, 2024
NaslovnicaBiHPretežito mokar ili vlažan kolnik u BiH, uz pojačan promet vozila u...

Pretežito mokar ili vlažan kolnik u BiH, uz pojačan promet vozila u blizini većih gradskih centara

Pretežito mokar ili vlažan kolnik i pojačan promet vozila u blizini većih gradskih centara karakterizira prometnu situaciju u Bosni i Hercegovini. Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove moguća je smanjena vidljivost zbog magle. Zbog kišnih padallna povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja na kolnik, pa se vozači pozivaju na pojačan oprez.

Posebno se skreće pažnja na puteve: Jablanica-Mostar-Doljani, Stolac-Neum, Dobro Polje-Miljevina-Brod na Drini, Mrkonjić Grad-Crna Rijeka, Jajce-Banja Luka i Turbe-Skender Vakuf-Karanovac. Apeliramo na vozače da vožnju prilagode uvjetima na cesti i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obvezno za sve kategorije vozila.

Na dionici Ključ-Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, promet je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U tijeku su radovi na ulazu u Neum (Stolac-Neum) zbog čega je promet obustavljen i preusmjeren na postojeću obilaznicu (Dubrovačka ulica).

Sanacijski radovi izvode se i na magistralnim putevima: Grude-Vitina, Čevljanovići-Nišići, Rača-Bijeljina, kao i na ulazu u Bosansku Gradišku,  a na mjestima izvođenja radova prometuje se usporeno, jednim trakom.

Na graničnim prijelazima zadržavanja za putnička vozila su kratkotrajna, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.

Izvor: vecernji

spot_img