6.6 C
Travnik
Nedjelja, 25 veljače, 2024
NaslovnicaBiHTko stoji iza investicije koja će bh. gradu vratiti status trgovačkog centra

Tko stoji iza investicije koja će bh. gradu vratiti status trgovačkog centra

Gradnja retail parka u Doboju gdje svoje poslovnice planira otvoriti oko 40 poznatih modnih brendova, osim što će gradu vratiti staru slavu trgovačkog regionalnog centra, donijet će i mnoga radna mjesta, ali i privući hiljade šopingholičara i turista.

Tržni centar “Doboj City Park” gradi se u ulici Nikole Tesle u Doboju, a investitor je kompanija “City Mall” koja već ima prodajne lance u Bijeljini, Brčkom i Zvorniku.

(Biznisinfo.ba je ranije pisao o tome ko tačno stoji iza ove mreže retail parkova, odnosno kakva je vlasnička struktura investitora. Više tome pročitajte OVDJE).

Ukupna površina na kojoj će se prostirati tržni centar u Doboju je oko 50.000 kvadratnih metara, od čega će se blizu 27.000 kvadrata odnositi na prodajni prostor. Investitor projekta planira da uloži oko 40 miliona maraka, a otvaranje se očekuje početkom jeseni.

U kompaniji “City Mall” kažu za “Glas Srpske” da će retail park imati širok asortiman odjeće, obuće, sportske opreme, modnih dodataka, kao i sve za dom i njegu. Ističu da će imati ponudu i za školarce i najmlađe.

– U našem planu su sadržaji za opuštanje, kupovinu i zabavu, prilagođeni različitim uzrastima i preferencijama. U okviru “Doboj siti parka” poslovnice će otvoriti blizu 40 poznatih evropskih i regionalnih brendova iz različitih industrija poslovanja. Otvaranjem centra i poslovnica unutar njega očekuje se između 300 i 400 novih radnih mjesta – rekli su u bijeljinskoj kompaniji.

Dodali su da je osim kvalitetnog i raznolikog sadržaja, jedan od ciljeva i pristupačnost posjetiocima zbog čega su izabrali Doboj.

– Nakon Bijeljine, Brčkog i Zvornika, izbor za ekspanziju našeg poslovanja je Doboj, prije svega zbog nepostojanja retail parka sa sličnim sadržajem u blizini, ali i zbog povoljnog geografskog položaja i kvalitetne saobraćajne povezanosti sa Hrvatskom i FBiH – kazali su u kompaniji “City Mall”.

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić ističe za “Glas” da je gradnja ovog tržnog centra najveća privatna investicija u gradu ove godine.

– Cilj nam je da investitori što više ulažu u Doboj jer ovakvi i slični projekti imaju ogroman značaj za grad. Najbitnija su nam nova radna mjesta, ali i činjenica da nas dolazak 40 svjetskih modnih brendova stavlja na šoping mapu RS i BiH. Doboj će vratiti staru slavu regionalnog trgovačkog centra, što je bio osamdesetih godina prošloga vijeka. Prema procjenama ulagača dnevno se očekuje oko 12.000 posjetilaca u centru, što je ozbiljan broj – rekao je Jerinić.

I vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije Doboj Vojislav Rađa smatra da je ova investicija veoma bitna za grad, jer će privući brojne posjetioce iz okolnih gradova ali i regiona.

– Doboj je u bivšoj državi bio izuzetno poznat po uslužnim djelatnostima i sigurno će novi projekat uticati na veću posjećenost. Nadamo se da će oni koji budu dolazili u jednodnevne šoping izlete posjetiti i druge lokacije iz naše turističke ponude poput tvrđave, gradskog muzeja i slično. Vjerujemo da će i drugi privrednici, mimo trgovačkog centra, u gradu osjetiti poboljšanje – kazao je Rađa i dodao da je Doboj već duži period u ekspanziji i da investitori neprestano dolaze.

Novi tržni centar niče na lokaciji bivše fabrike kompresora i pneumatskih alata “Trudbenik”, čije je nepokretnosti u procesu stečaja za 12 miliona maraka kupila bijeljinska kompanija “City Mall”. Iako je bilo očekivanja za nastavak proizvodnje i reorganizaciju preduzeća, ranije je istaknuto da nije bilo zainteresovanih subjekata koji bi zadržali tu djelatnost.

Izvor: BiznisInfo

spot_img