9.3 C
Travnik
Srijeda, 21 veljače, 2024
NaslovnicaZanimljivostiKako učinkovito očistiti prozore zimi?

Kako učinkovito očistiti prozore zimi?

Tijekom zime prozori se brzo zaprljaju zbog snijega, kiše i drugih vremenskih uvjeta. Hladne i niske temperature mogu uzrokovati zamagljivanje stakla i dodatno ga zaprljati. Većina domaćica čeka proljeće da malo zatopli kako bi oprala prozore, a do tada vanjski svijet gleda kroz zamazane i prljave prozore.

Nerviraju li vas zimi prljavi prozori, ne morate više čekati. Srećna republika vam otkriva kako možete učinkovito očistiti prozorska stakla bez magljenja i smrzavanja, prenosi Srećna republika.

Prije nego što počnete čistiti prozore tijekom zime, važno je dobro se pripremiti. Provjerite vremensku prognozu kako biste saznali dan kada je vanjska temperatura najviša. Idealno je pranje prozora na temperaturama iznad nule jer se na taj način sprječava smrzavanje prozora koje otežava čišćenje i dodatno stvara mrlje na staklu.

Za pranje prozora zimi koristite toplu vodu. Topla voda pomoći će da se lakše očiste i uklone naslage prljavštine sa stakla. Također, koristite posebno sredstvo za pranje prozora namijenjeno niskim temperaturama. Ova sredstva su posebno formulirana za sprječavanje magljenja i smrzavanja vode na staklu.

Jedan od trikova za pranje prozora tijekom zime je korištenje alkoholne otopine. Pomiješajte vodu i alkohol u boci s raspršivačem i ovom otopinom očistite prozore. Alkohol će spriječiti led i magljenje na staklu.

Kako biste izbjegli mrlje prilikom sušenja prozora, koristite krpu ili spužvu od mikrovlakana koja dobro upija vodu. Brzo i učinkovito sušenje ključno je kod pranja prozora zimi kako bi se izbjeglo stvaranje leda na staklu.

Izvor: Nezavisne

spot_img