20.7 C
Travnik
Petak, 24 svibnja, 2024
NaslovnicaCrna kronikaNa aerodromu JFK u New Yorku među smrznutim kozicama pronašli hrpu kokaina

Na aerodromu JFK u New Yorku među smrznutim kozicama pronašli hrpu kokaina

DJELATNICI američke carinske službe u njujorškoj zračnoj luci John F. Kennedy uhitili su u petak 22-godišnjeg krijumčara koji je pokušao prokrijumčariti više od 18 kilograma kokaina skrivenog u paketima velikih smrznutih kozica.

Zacharie Scott je američki državljanin s boravištem u Gvajani, a carinski službenici su ga nasumično odabrali za dodatnu pretragu nakon što je došao letom iz ove južnoameričke države. Pregledavajući Scottovu prtljagu, policajci su pronašli razbacanu odjeću i više paketa smrznutih velikih kozica.

Prijeti mu do 20 godina zatvora 

Nakon što su razrezali zapakirane morske delicije, otkrili su komade bijelog praha za koji je kasnije utvrđeno da je kokain, stoji u sudskim dokumentima. Sveukupna težina kokaina iznosila je 18.45 kilograma.

Kada su službenici Odjela domovinske sigurnosti uhitili Scotta, on je navodno izjavio da je “znao da je pogrešno unositi pakete u Sjedinjene Države”, istražiteljima je rekao da mu je za ovaj krijumčarski posao trebalo biti isplaćeno između 5000 i 6000 dolara. Ako ga proglase krivim, Scottu prijeti kazna do 20 godina zatvora.

Izvor: Index

spot_img