27.4 C
Travnik
Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024
NaslovnicaSvijetAustrija drastično pooštrava kazne za vozače: Ako ovo napravite, policija vam može...

Austrija drastično pooštrava kazne za vozače: Ako ovo napravite, policija vam može odmah oduzeti auto

U nekim slučajevima, ova je odluka trajna. Automobil neće dobiti natrag oni koje policija uhvati u vožnji većoj od 80 km/h u urbanim sredinama ili 90 km/h izvan grada. Njihova vozila završit će na aukciji u Austriji.

Austrija pooštrava kazne za prebrze vozače. Od ožujka 2024. vozači uhvaćeni u vožnji preko ograničenja neće samo morati platiti visoku novčanu kaznu, nego im policija u ekstremnim slučajevima može i oduzeti automobil. Nova pravila pogađaju i turiste iz Hrvatske.

Vozačima koji dopuštenu brzinu prekorače za više od 60 km/h u urbanim područjima, policija može odmah oduzeti vozilo. To će se dogoditi i onima koji izvan naseljenog mjesta budu vozili više od 70 km/h od dopuštene brzine, piše Fenix Magazin.

U nekim slučajevima, ova je odluka trajna. Automobil neće dobiti natrag oni koje policija uhvati u vožnji većoj od 80 km/h u urbanim sredinama ili 90 km/h izvan grada. Njihova vozila završit će na aukciji u Austriji.

Teoretski, vozila registrirana u drugoj državi također bi mogla biti oduzeta u Austriji, prema prvoj procjeni ADAC-a. Autoklub se u tom kontekstu poziva na slično pravilo iz Italije, gdje se vozačima, ako imaju 1,5 promila alkohola u krvi, u najgorem slučaju automobil može oduzeti i staviti na prisilnu prodaju.

Izvor: vecernji /fenix magazin

spot_img