21 C
Travnik
Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024
NaslovnicaBiHOd male radnje do jedne od najsavremenijih fabrika u BiH

Od male radnje do jedne od najsavremenijih fabrika u BiH

Informacija koju smo objavili ovih dana da je kompanija Disk d.o.o. Živnice izgradila novu savremenu fabriku i tržni centar, odjeknula je u javnosti.

Izgradnja ove fabrike je projekt vrijedan preko 20 miliona konvertibilnih maraka.

Riječ je o fabrici za proizvodnju termoizolacionih panela koja sadržava savremene tehnologije u proizvodnji limenih krvova te novom, modernom tržnom centru u Živinicama.

– Otvaramo najsofisticiraniju fabriku za proizvodnju termoizolacionih sendvič panela na svijetu! – naveli su iz kompanije.

Firma je nastala odmah nakon rata kao malo trgovinsko preduzeće. Danas je regionalni gigant s prihodima koji se mjere destinama miliona KM, piše BiznisInfo.ba.

Disk je osnovan je 1996. godine sa sjedištem u Živinicama. Početna djelatnost firme bila je trgovina građevinskim materijalima. Postepenim razvojem i u želji da odgovore potrebama kupaca na tržištu Bosne i Hercegovine, kao i šire, odlučuju da pokrenu vlastitu proizvodnju.

Danas je firma specijalizirana za trgovinu građevinskim materijalima proizvodnju limenih krovova i fasada, i među vodećim su u toj djelatnosti.

Od osnivanja do danas firma je u stalnom porastu proizvodnje i poslovnih rezultata. Vlasnik kompanije je domaći poduzetnik Zijad Selimović.

Prije desetak godina prihodi firme su bili tek oko 3 miliona KM godišnje. Konstantno su rasli da bi u 2022. godini ukupni prihodi dostigli iznos od čak 61,8 miliona maraka, uz dobit koja je iznosila 3,7 miliona KM.

– Naša misija jeste proizvodnja prepoznatljivih, visokokvalitetnih proizvoda koji će kako kvalitetom tako i cijenom zadovoljiti i one najzahtjevnije kupce. Vizija naše firme jeste uvođenje najsavremenijih tehnologija u proizvodnju limenih krovova, te praćenje evropskih trendova i parametara po pitanju kvaliteta proizvoda i načinu organizovanja poslovanja – kazali su jednom prilikom iz ove kompanije.

Izvor: BiznisInfo

spot_img