21.9 C
Travnik
Nedjelja, 28 travnja, 2024
NaslovnicaSportDinamu se za mjesec danas s posudbe vraćaju 24 igrača. Što će...

Dinamu se za mjesec danas s posudbe vraćaju 24 igrača. Što će biti s njima?

DINAMO u nedjelju u 19:15 protiv Gorice igra zadnje kolo SuperSport HNL-a, nakon kojeg momčad ide na kratak odmor, a onda brzo kreću pripreme za novu sezonu. Uprava će za to vrijeme raditi na dovođenju novih igrača i rješavanju ugovora s onima kojima istječu, a u Maksimiru će uoči početka nove sezone biti ogromna gužva.

S posudbe se krajem lipnja vraćaju čak 24 igrača vrijedna ukupno 3.5 milijuna eura, koji su prošle sezone igrali diljem Hrvatske i regije, a neki od njih imali su sjajne sezone. To prvenstveno vrijedi za 26-godišnjeg Marka Tolića, kojem je posudba u Maribor kod Damira Krznara i Mihaela Mikića bila pun pogodak. Sjajni 26-godišnjak je u 35 utakmica upisao 11 golova i 15 asistencija i bio je jedan od glavnih igrača u uzletu Maribora s dna tablice do trećeg mjesta.

Baturina zabetoniran na njegovoj poziciji

Ugovor s Dinamom ima do 2025. godine, ali problem je to što na njegovoj poziciji u Dinamu igra Martin Baturina. On je Dinamov projekt, a žele ga brojni europski klubovi. No ovog ljeta gotovo sigurno neće biti prodan, ali bi mogao sljedećeg. To znači da bi se Tolić u Dinamu morao zadovoljiti šansama kad Baturina ne može igrati, a to mu vjerojatno ne odgovara.

Ništa lošiji nije bio ni Mario Ćuže, kojeg je u Zrinjski na posudbu doveo Sergej Jakirović. Ćuže je u 43 utakmice zabio 11 i namjestio deset golova, a odličan je bio u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu, u kojima je zabio dva gola uz jednu asistenciju. Ćuže je i kod Jakirovića i kod Krunoslava Rendulića igrao i na lijevom i na desnom krilu, i to dosta dobro.

Ako ode Ivanušec, on je potencijalna zamjena za njegovu poziciju i Dinamo bi tako našao moguće odlično rješenje potpuno besplatno. Ćuže ugovor s Dinamom ima također do 2025. godine, a u Dinamu je dosad odigrao 15 utakmica i zabio dva gola. Za njega ima dosta upita i sigurno nije zainteresiran za novu posudbu – ili će pokušati na pripremama ugrabiti šansu u Dinamu ili će potražiti novi klub.

Jakirović je u siječnju prošle godine u Zrinjski doveo i Niku Jankovića, kojeg je potom sa sobom odveo u Rijeku. Njegova posudba na Rujevicu dogovorena je do siječnja 2024. godine, a Dinamo ga ima pravo pozvati kad želi. Rijeka bi vrlo rado zadržala Jankovića, a on se spominje i u kontekstu dijela transfera Matije Frigana ovog ljeta.

Kulenović još čeka pravu priliku

Sandro Kulenović je ove sezone u Lokomotivi zabio 12 golova u 37 utakmica, uglavnom u prvom dijelu sezone. U drugom se preselio na klupu, a ispred njega bio je Aliyu, koji se na kraju prodao u MLS. Kulenovića se u Dinamu čeka već godinama iako nikad nije dobio pravu priliku.

Dosad je odigrao tek 19 utakmica za Dinamo, a u međuvremenu je bio i u Juventusu i Legiji, ali se vratio u HNL. Kulenović je ove sezone u Lokomotivi pokazao da se na njega može računati u kontekstu ozbiljnog nogometa, ali on traži klub u kojem će imati zadovoljavajuću minutažu pa je realnije da ode na novu posudbu ili čak bude prodan.

Mahir Emreli bio je još jedan u nizu igrača koje je sportski direktor Ante Čačić poslao na posudbu. Emreli je želio veću minutažu pa je otišao u turski Konyaspor, koji ima opciju otkupa njegova ugovora za oko dva milijuna eura. Zabio je jedan gol u devet nastupa, no Turci ga navodno žele otkupiti.

Još jedan napadač, 20-godišnji Bartol Barišić, vraća se krajem lipnja iz Domžala. On je u 30 utakmica zabio devet golova uz jednu asistenciju, a u zadnjih šest kola upisao je tri gola i spomenutu asistenciju. On je jedan od talentiranijih Dinamovih igrača, ali ni za njega neće biti mjesta u prvoj momčadi. Zanimljiv je Mariboru i Damiru Krznaru, koji bi ga rado vidio u momčadi.

Čop postaje slobodan igrač

Duje Čop po povratku iz Šibenika neće dobiti novi ugovor i bit će slobodan igrač od ljeta. Iz Celja se vraća Daniel Štefulj, koji je tamo također otišao u veljači. On je u Sloveniji odigrao prvih sedam utakmica po dolasku u Domžale, no potom se preselio na klupu i više nije bio u sastavu. Njemu ugovor s Dinamom istječe 2026., nije puno igrao ove sezone i za očekivati je da će na novu posudbu.

Deni Jurić nije se uspio nametnuti na posudbi u Rijeci, osobito ne pokraj Matije Frigana, koji je eksplodirao baš kad je on došao na Rujevicu. U ožujku je ozlijedio zglob, zbog čega je propustio ostatak sezone, a upisao je samo šest nastupa. I on se vraća u Maksimir s tendencijom odlaska na novu posudbu.

Vraćaju se još Maro Katinić (Bravo), Ivan Laća (Rudeš), Stefan Milić (Septemvri Sofia), Faris Krkalić (Kustošija), Dominik Braun (Hr. Dragovoljac), Marko Soldo (Šibenik), Filip Brekalo (ND Gorica), Milan Vukotić (Zrinjski), Tomislav Krizmanić (Rudeš), Matej Mamić (Jarun), Vinko Rožić (Posušje), Alessio Tonon (Kustošija), Ivan Mandić (Dugo Selo) i Stjepan Mamić (Mladost Ždralovi).

Izvor: index

spot_img