27.3 C
Travnik
Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024
NaslovnicaBiHVozači oprez: Povećana opasnost od odrona

Vozači oprez: Povećana opasnost od odrona

bog neophodnih radova obustavljen je saobraćaj na saobraćajnici koja vodi preko vijadukta Ciglane, u Sarajevu

Zbog nestabilnog vremena, te povremene kiše u pojedinim krajevima, savjetujemo oprezniju vožnju prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. 

Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke, pa apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, kažu iz BIHAMK-a.

Sanacioni radovi

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Vijenac, za saobraćaj je zatvorena desna cijev tunela 1. Mart (smjer Zenica-Sarajevo). Do završetka radova saobraća se dvosmjerno kroz lijevu cijev tunela. Postavljena je privremena saobraćajna signalizacija.

Zbog redovnog servisiranja tunela Oštrik i Vukov Gaj na dionici autoputa A-1 Sarajevo zapad-Sarajevo sjever (Sarajevska obilaznica) večeras od 19 sati do sutra ujutro do 06 sati doći će do obustave saobraćaja.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima Jablanica-Mostar (u Donjoj Jablanici) i Čevljanovići-Nišići, kao i na raskrsnici Gornja Kalesija-Sapna.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zatvoren most

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na magistralnom putu Foča-Goražde, kod mjesta Filipovići, zbog većeg klizišta saobraća se otežano, jednom trakom.

Na graničnim prijelazima promet putničkih vozila protiče uz zadržavanja do 30 minuta.

Zbog neophodnih radova obustavljen je saobraćaj na saobraćajnici koja vodi preko vijadukta Ciglane, u Sarajevu.

Izvor: avaz

spot_img