15.4 C
Travnik
Utorak, 30 travnja, 2024
NaslovnicaCrna kronikaOtac dječaka koji je pobio učenike u beogradskoj školi u stanu držao...

Otac dječaka koji je pobio učenike u beogradskoj školi u stanu držao arsenal oružja

Otac dječaka Koste Kecmanovića (13) još je u pritvoru i čeka ga saslušanje u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Kako prenose mediji, policija je u sefu uglednog radiologa u stanu pronašla čak pet pušaka. Njegov sin je u školu donio dva pištolja. Precizno je pucao iz CZ99 i tom prilikom ubio 8 učenika i čuvara. Drugi pištolj nije koristio, a u ruksaku su mu pronađena još 4 molotovljeva koktela.

Oružarka Ana Simonović izjavila je za srbijanske medije da dječak koji je jučer napravio masakr u beogradskoj školi nije mogao steći iskustvo samo za tri odlaska u streljanu i da za tako kratko vrijeme nije mogao naučiti da gađa tako precizno, kao što je ranije rečeno.

Kako je precizirala Simonović, koja inače ima certifikate za rukovanje gotovo svim vrstama vatrenog oružja, dječak je prošao obuku, ali ne u streljani, već je aktivno trenirao “Airsoft”, što je vojno-taktička simulacija, a to je iskoristio za svrhe ovog zločina.

Pojasnila je da je dječaka otac dovodio na treninge “Airsofta” te su zajedno trenirali, što je, kako je rekla, “antistres igra današnjice” i nema dobnu granicu, baš kao ni “paintball”. Simonović je istaknula da po njenom mišljenju nema nedostataka u srbijanskom Zakonu o posjedovanju oružja i streljiva, čak smatra da je zakon prestrog.

Inače, nalaz toksikološke pretrage Kecmanovića, koji je u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” ubio devet i ranio sedam osoba, negativan je, što znači da u trenutku izvršenja zločina nije bio pod utjecajem nikakvih supstanci.

Izvor: klix

spot_img