20.7 C
Travnik
Petak, 24 svibnja, 2024
NaslovnicaCrna kronikaČetvorogodišnjak obučen samo u pelenu prepadao ljude sa napunjenim pištoljem

Četvorogodišnjak obučen samo u pelenu prepadao ljude sa napunjenim pištoljem

Otac je tvrdio da u stanu nema oružja sve dok policajac nije pitao dječaka “gdje je ostavio svoju igračku”

Četvorogodišnjak obučen samo u pelenu, napunjenim pištoljem je prepadao ljude po hodniku stambene zgrade u kojoj stanuje s ocem u predgrađu Indijanapolisa u SAD. 

Kada su policajci došli po prijavi komšija, vrata stana je otvorio golišav dječak i tek se na pozivanje policije odnekud pojavio njegov otac u gaćama, koji se upravo probudio.

Otac tvrdio da nema oružja u stanu

Policajcima je rekao da se on brine o sinu čija majka živi drugdje, a i bolesna je, da je i sam bolestan i da pojma nema da je njegov sin izlazio iz stana.

Otac je tvrdio da u stanu nema oružja sve dok policajac nije pitao dječaka “gdje je ostavio svoju igračku” i pokazao mu savijenu šaku i prste u obliku pištolja, te je dečak prst uperio na pisaći sto.

Policajac je u stolu našao pištolj “Smit i Veson” kalibra devet milimetara, s 15 metaka u šaržeru, težak više od dva kilograma.

Dva krivična djela

Otac je rekao policajcima da njegov rođak kod njega ponekad ostavlja pištolj s municijom, “kad se osjeti mentalno nestabilnim”, ali nije mogao da kaže ni adresu, ni telefonski broj tog rođaka.

Četrdesetpetogodišnji otac, osuđeni prestupnik koji očekuje suđenje zbog porodičnog nasilja, ubrzo je optužen za dva krivična djela: zanemarivanje maloljetnog djeteta i izazivanje opasnosti nenadziranjem vatrenog oružja.

Izvor: avaz

spot_img