21 C
Travnik
Ponedjeljak, 17 lipnja, 2024
NaslovnicaBiHGUŽVE NA IZLAZU IZ BIH: GUSTA MAGLA SMANJUJE VIDLJIVOST NA PUTEVIMA

GUŽVE NA IZLAZU IZ BIH: GUSTA MAGLA SMANJUJE VIDLJIVOST NA PUTEVIMA

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima Velika Kladuša i Bosanska Gradiška.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Povodom nastupajućeg vjerskog praznika pravoslavnog Božića na teritoriji Bosne i Hercegovine zabranjuje se prijevoz eksplozivnih materija danas od 12 sati do 24 sata 7. januara.

Gusta magla u jutarnjim satima smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama uz rijeke Bosnu, Vrbas, Lašvu i Spreču, kao i na putevima Glamoč-Mlinište, Prozor-Jablanica-Konjic, Ključ-Sanski Most, Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, te u dijelu Kantona Sarajevo. U područjima sa gustom maglom savjetuje se korištenje svjetla za maglu (maglenke).

Saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a upozorava se na učestale odrone na brojnim dionicama. Savjetuje se opreznija vožnja. 

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog radova na izgradnji trake za spora vozila na dionici magistralnog puta M-18 Čevljanovići-Nišići (u dužini od 300 m) saobraća se naizmjenično-jednom trakom (regulacija semaforima).

Sporije zbog radova saobraća se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnom putu Živinice-Stupari, saopćeno je iz IC BiHAMK-a. 

Izvor: Hayat

spot_img