15 C
Travnik
Petak, 3 svibnja, 2024
NaslovnicaBiHZa sreću je potrebno malo: Navijači oduševljeni pobjedom košarkaša, vidjet ćemo ko...

Za sreću je potrebno malo: Navijači oduševljeni pobjedom košarkaša, vidjet ćemo ko će u subotu biti “domaćin”

U drugom kolu “Zmajevi” igraju protiv Njemačke, ali se očekuje velika podrška za naš tim u Kelnu

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine pobjedom je otvorila Evropsko prvenstvo u košarci protiv selekcije Mađarske rezultatom 95:85.

“Zmajevi” su ponovo obradovali naciju. Nakon spektakularne pobjede protiv Francuske u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Skenderiji (96:90), Nurkić, Musa i društvo su danas stigli do prve pobjede na evropskoj smotri najboljih nakon sedam godina.

Nakon nešto skromnijeg poluvremena, naša selekcija je u nastavku zaigrala mnogo bolje, te dala do znanja Mađarima da na pobjedu mogu zaboraviti. I ovo je odličan početak prvenstva za naš tim i važna pobjeda jer je, uz dužno poštovanje, Mađarska najlošiji rival grupe B. 

Podsjećamo, u grupi smo još sa selekcijama Francuske, Njemačke, Litvanije i Slovenije, odnosno skoro svi favoriti za zlato su tu, nedostaju još Srbija i Grčka. Ni Španci se ne smiju nikada otpisati, no nema im više Paua Gasola koji se penzionisao, a zbog povrede je otpao i Serhio Ljulj (Sergio Llull).

Pred našim košarkašima je dan pauze, a onda ćemo u subotu igrati protiv domaćina Njemačke. Nijemci su favoriti, no ne može se sa sigurnošću reći da će imati više navijača. I danas je naš tim imao veliku podršku sa tribina dvorane u Kelnu.

Gdje god da naše državne selekcije igraju uvijek imaju podršku najvjernijih navijača koji im od prve do posljednje minute da daje vjetar u leđa. Obzirom da se igra u Njemačkoj, gdje ima puno naših ljudi, možemo očekivati ogromnu podršku i u subotu.

I naravno da su navijači oduševljeni pobjedom i novom radošću koju su im košarkaši donijeli. Društvene mreže su zatrpane komentarima hvale za naše “Zmajeve”.

“Bravo momci, bravo BiH! Jedino nas vi sportisti još možete obradovati u ovoj državi”, “Ma šta god da bude .. Bravo.. tako se bori za dres i tim”, “Bravooo naši zlatni momci vi ste zajedno sa svim BH sportistima svjetlo u ovom našem tunelu koji imamo sa ovim političarima”, “Hvala za radost baš ste nas oduševili…”, “Hvala vam momci. Jeste nas usrećili. Svim srcem uz vas” – glasili su neki od komentara.

Bh. navijači na tribinama dvorane u Kelnu
FOTO: FIBA

Izvor: avaz

spot_img