19.8 C
Travnik
Srijeda, 1 svibnja, 2024
NaslovnicaZanimljivostiNovopečene majke otkrile koje su ih stvari nakon porođaja najviše iznenadile

Novopečene majke otkrile koje su ih stvari nakon porođaja najviše iznenadile

STUDIJA provedena na 2000 majki pokazala je da je njih 78 posto šokirao utjecaj koji je porođaj imao na njihova tijela. Više od trećine (34 posto) iskusilo je bol u trbuhu šest tjedana nakon poroda, dok se 39 posto požalilo na bol u leđima.

Druge su se borile s hormonalnim promjenama (34 posto), zatvorom (28 posto) i bolnim grudima (43 posto). Mnoge su nastavile trpjeti probleme tijekom četvrtog tromjesečja, koje uključuje razdoblje koje traje 12 tjedana nakon poroda, uključujući teškoće pri hodanju (24 posto) i inkontinenciju (28 posto).

Studija je dio kampanje Real Birth Announcements, kojoj je cilj pomoći u pripremi budućih mama poticanjem roditelja da podijele vlastita iskustva, piše The Post.

Paloma Faith, majka dvoje djece, podupire kampanju otkrivajući pojedinosti o izazovima s kojima se i sama suočila.

“Moje vlastito putovanje nakon poroda bilo je daleko od onih ružičastih scena koje vidite na ekranu. Nakon hitnog carskog reza dva mjeseca nisam mogla pravilno hodati, a bila sam i strašno iscrpljena. Dodajte k tome tek rođenu bebu, piranju koja mi je zapalila bradavice, i dobit ćete nezaboravnu uspomenu”, pojadala se pjevačica. 

“Žene nisu dovoljno pripremljene za stvarnost poroda i period koji slijedi nakon njega. Vrijeme je da počnemo dijeliti ono što se stvarno događa”, dodala je Faith. 
Studija je otkrila i da žene nespremnima na porod čini nekoliko stvari: strah (35 posto), neshvaćanje koliko su česte komplikacije (28 posto) i neshvaćanje duljine trajanja poroda (26 posto). 
Gotovo polovica mama (45 posto) priznala je da su ih drugi uglavnom ispitivali o dobrobiti njihovih beba, a ne njihovoj. 

Izvor: index

spot_img