21.3 C
Travnik
Srijeda, 1 svibnja, 2024
NaslovnicaBiHJUVENTUS - CHELSEA 1:0 Chiesa donio bodove Juventusu, Lukaku promašio veliku šansu

JUVENTUS – CHELSEA 1:0 Chiesa donio bodove Juventusu, Lukaku promašio veliku šansu

JUVENTUS je u 2. kolu skupine H Lige prvaka pobijedio Chelsea golom Federica Chiese u 46. minuti i skočio na prvo mjesto tablice.

Momčad Maxa Allegrija odigrala je jako dobru utakmicu u kojoj je Chelsea bio bolji na početku i na kraju, ali je Juventus bez većih problema čuvao svoje vodstvo i sasvim zasluženo došao do sva tri boda. Chelsea je od prve minute visoko stisnuo domaćine koji su se zgusnuli na svoju polovicu čekajući kontre iz kojih su dvaput mogli povesti.

Tako je u 16. minuti Kovačić krivo dodao loptu i Rabiot je povukao kontru po lijevoj strani. Bernardeschi je bio potpuno sam na desnoj strani polovice gostiju, ali je Rabiotov pokušaj pasa vanjskim dijelom kopačke završio katastrofalno i praktički je dodao loptu Mendyju. Samo četiri minute kasnije Kovačić je opet izgubio loptu na centru. Sad se Chiesa sjurio po desnoj strani, ušao u šesnaesterac, ali je iskosa s desne strane pucao pokraj gola.

Juve riješio susret u prvom napadu drugog poluvremena

No, ponajbolji igrač Juventusa u prvom napadu drugog poluvremena nije pogriješio. Čim je krenuo s centra, Juventus je poveo. Bonucci je dugom loptom našao Rabiota koji je glavom odlično spustio Bernardeschiju. On je sjajno vidio utrčavanje Chiese i idealno ga proigrao, a Chiesa je strašnim udarcem zakucao loptu pod gredu.

Nakon što je poveo, Juventus je prepustio loptu Chelseaju koji nije bio opasan sve do same završnice. Do tad je u 64. minuti Bernardeschi morao riješiti pitanje pobjednika. Cuadrado je probio desnu stranu i idealnom loptom našao Bernardeschija koji je na vrhu peterca očajno reagirao.

Tuchelova momčad je zadnjih deset minuta svim silama krenula po izjednačenje, a najbliže je bila u 83. minuti kad je Lukaku u čistoj šansi pucao preko gola. U 88. je Havertz glavom pucao preko gola, a na isti način je Nijemac zaključio susret duboko u sudačkoj nadoknadi.

Izvor: index

spot_img