11 C
Travnik
Petak, 3 svibnja, 2024
NaslovnicaZanimljivostiPra-pra-prabaka Mary ima 90 unučadi: Imamo čak šest živućih generacija žena u...

Pra-pra-prabaka Mary ima 90 unučadi: Imamo čak šest živućih generacija žena u našoj obitelji

Majka osmero djece Mary Marshall (86), koja je rođena četiri godine prije početka Drugog svjetskog rata, može se pohvaliti sa čak 90 unuka. Jedina su obitelj sa čak 6 živućih generacija u Velikoj Britaniji

Mary Marshall (86) je najstarija u obitelji, a malena Nyle Ferguson ima samo nekoliko tjedana i obje su pozirale za fotografiju koja prikazuje šest generacija žena, koje su sve potekle od Mary. Sve žene s ove ‘generacijske fotografije’ su u direktnoj liniji potomstva, a osim nove mame Toni-Leigh (17), sve su radile ili još rade kao njegovateljice.

Sve su rodile sa 18 godina ili manje, što je rezultiralo ovom velikom obitelji, a žive u Edinburghu u Škotskoj, ili u okolici grada.

Maryina najstarija kći Rose Thorburn (68) ima četvero djece, uključujući Chyrel Borthwick (50) koja ima troje djece. Njezina kći Carrie Dow rođena je 1986. godine, a sama ima četvero djece, jedna od kojih je i nova mama Toni-Leigh Aitken (17).

A 25. svibnja, kad se rodila djevojčica Nyla, Mary je postala jedina pra-pra-prabaka u Škotskoj.

615804022

Zbog veličine svoje obitelji, Mary iz Edinburgha kaže da joj je oprošteno što nije svakom članu kupila rođendanski i božićni poklon jer bi provela ‘pola godine u šopingu’.

– Da budem iskrena s vama, ja sam jedna jako sretna žena. Predivno je imati tako veliku obitelj. Uvijek postoji netko tko pazi na vas. Nevjerojatno sam sretna – kaže Mary.

Novopečena mama Toni-Leigh, koja je prošlog mjeseca rodila najnovijeg člana obitelji, rekla je da se obitelj šalila kako su sigurno oborili nekakav rekord kada su saznali da je trudna.

– Tada smo počeli to istraživati ​​i ispalo je da nitko nema toliko živih generacija u Velikoj Britaniji. Prerano je da bismo vidjeli sličnost s njezinom pra-pra-prabakom, ali kad su se njih dvije srele to je bila ljubav na prvi pogled – kaže Toni-Leigh.

– Blizu živimo jedni od drugih, nije više od 15 minuta vožnje. Tijekom pandemije nismo imali obiteljskih okupljanja, ali kad se okupimo, to je prava zabava – dodala je. 

615802507

– S rođenjem Nyle, Mary sad ima 90 unučadi, tako da je uvijek prilično glasno! Ja imam sedmero braće i sestara tako da sam uvijek bila dijelom velike obitelji – kaže pra-prabaka Rose. 

– Ali sad je obitelj već jako velika – kaže i dodaje da nije nikad čula da postoji ijedna ovako velika obitelj u Škotskoj, koja broji čak šest živućih generacija, piše britanski Mirror

– Kad god se okupimo, uvijek je zabavno, glasno i puno smijeha – objašnjava.

Prema Guinnessu, najviše je bilo sedam živućih generacija u jednoj obitelji.

Šest generacija žena obitelj Marshall:

Mary Marshall, 86, rođena u lipnju 1935. godine 

Rose Thorburn, 68, rođena u listopada 1952. godine 

Chyrel Borthwick, 50, rođena u srpnju 1970. godine

Carrie Dow, 35, rođena u veljači 1986. godine

Toni-Leigh Aitken, 17., rođena u listopadu 2003. godine

Nyla Ferguson, rođena u svibnja 2021. godine

Izvor: 24sata.hr

spot_img