20.2 C
Travnik
Ponedjeljak, 24 lipnja, 2024
NaslovnicaBiHNakon višemjesečne pauze zbog korone – Sidnejska opera nastavlja da radi

Nakon višemjesečne pauze zbog korone – Sidnejska opera nastavlja da radi

Sidnejska opera će nakon višemjesečne pauze zbog pandemije nastaviti da radi i priprema se da prvi put od marta prošle godine dočeka posjetioce, ali ovog puta maskirane.

Premijera opere “Vesela udovica” očekuje se u utorak, ali uz smanjen broj posetilaca za 75 odsto, što je ipak znak nade za industriju zabave koju je zaustavila pandemija korona virusa, izjavio je agenciji Frans pres umjetnički direktor Opere Lindon Terasini.

“Povratak u salu je bio dirljiv za cijelu ekipu… Mislim da će i ostale opere ove godine brzo početi da rade i da će se ljudi sa nadom vratiti u naše sale”, rekao je on.

Predstave u zatvorenom prostoru nisu bile striktno zabranjene posljednjih meseci, ali opera nije radila i njeno ponovno otvaranje je kasnilo zbog lokalnog povećanja broja zaraženih u decembru.

Nošenje maski je obavezno u zatvorenom prostoru, a vlasti mogu da uvedu oštrije mjere u slučaju da ne dodje do smirivanja pandemije. U Australiji je do sada registrovano 28.000 zaraženih koronavirusom od kojih je 909 umrlo, piše B92.

Izvor: bl portal

spot_img