20.2 C
Travnik
Ponedjeljak, 24 lipnja, 2024
NaslovnicaBiHMjere Kriznog štaba FBiH koje sutra ističu bit će produžene prenosi Avaz

Mjere Kriznog štaba FBiH koje sutra ističu bit će produžene prenosi Avaz

Naredbe koje je Federalni krizni štab donio 21. decembra 2020. godine ističu sutra, a kako saznajemo, one će biti produžene.

Takvu odluku sutra ujutro na sjednici donijet će Federalni krizni štab, potvrdio je za “Avaz” Goran Čerkez, član Kriznog štaba.

Mjere bi trebale biti produžene za 14 dana.

Nošenje zaštitne maske

Prethodnom naredbom kantonalnim kriznim štabovima, naloženo je da osiguraju zabranu rada ugostiteljskih objekata i kazina u periodu od 23 sata uvečer do 5 sati ujutru narednog dana.

Bilo je ograničeno kretanje stanovništva na cijelom teritoriju Federacije Bosne i Hercegovine od 23 sata uvečer do 5 sati ujutru narednog dana.

Podsjećamo i da je bilo obavezno nošenje zaštitne maske kako u zatvorenim javnim prostorima, tako i na otvorenim javnim prostorima.

Reorganizacija rada

Prethodnom odlukom produžena je i odredba kojom se “nalaže poslovnim subjektima da reorganiziraju rad svojih uposlenika, na mjestima gdje nije moguće ispoštovati distancu od 2 metra među uposlenima, tako što će reorganizirati radno vrijeme, organizirati rad u smjenama, omogućiti rad od kuće i primijeniti druge načine obavljanja radnih zadataka koji neće ugroziti djelatnosti i radne procese, a omogućit će poštivanje higijensko – epidemioloških mjera”..

Izvor: Dnevni Avaz

spot_img