13.2 C
Travnik
Četvrtak, 2 svibnja, 2024
NaslovnicaBiHPrva decenija Telemach-a u BiH / “10 godina zajedno gradimo budućnost Bosne...

Prva decenija Telemach-a u BiH / “10 godina zajedno gradimo budućnost Bosne i Hercegovine”

“Već 10 godina smo tu. I za sve to vrijeme pokreće nas ideja da svakoga dana budemo bolji, kako u servisima koje korisnicima pružamo kroz najbolju tehnologiju, tako i u podršci i posvećenosti zajednici i društvu čiji smo ponosni član…”,ovim riječima svoju prvu deceniju poslovanja u BiH opisuju u Telemach-u, vodećem domaćem provajderu digitalne i analogne kablovske televizije te interneta.

Za prvih deset godina kompanije, bh. građani dobili su mogućnost da surfaju najbržim internetom i uživaju u najkvalitetnijem TV programu, u šta je Telemach uložio 341 milion KM i tako dokazao opredijeljenost ka stalnom rastu i razvoju.

Mreža Telemach-a spojila je 49 općina u BiH, a u domove korisnika stigla je najmodernija oprema – investicija vrijedna 140 miliona KM postavila je temelj revolucionizacije interneta, dolaska superiorne TV platforme koja je promijenila način gledanja televizije, kanala vrhunske rezolucije i hiljade filmskih i serijskih naslova.- Oglašavanje –

Telemach je kompanija koja širom BiH direktno zapošljava više od 650 ljudi, uz dodatnih preko 300 zaposlenika kod svojih kooperanata. Svi oni dio su porodice koja oživljava modernu tehnologiju, a posebna pažnja posvećena je svakom od članova te familije koji u izazovnim vremenima dobijaju punu podršku.

Telemach je domaća kompanija i uvijek smo bili oslonac zajednici u kojoj djelujemo, kako u teškim trenucima, poput onih za vrijeme poplava 2014. godine tako i u onim sretnijim, kada smo zajedno bodrili naše košarkaške Zmajeve. Biti dio zajednice znači biti konstantno prisutanzato sa Telemach-om danas slave i mnogobrojne organizacije, udruženja, kulturne manifestacije, festivali, bolnice, sportski klubovi, nacionalne reprezentacije, građani i pojedinci, kojima smo na različite načine pružili pomoć i podršku, u cilju izgradnje ugodnijeg života u lokalnoj zajednici. Posebno se izdvaja podrška Roditeljskoj kući u Sarajevu, Race for the Cure, Hackatonu, takmičenju mladih u poduzetništvu…Za naš 10. rođendanpružićemo Domovima za nezbrinutu djecu u Banja Luci i Zenici osnovne potrepštine i kutak za zabavu…Našim hrabrim vatrogascima u Zapadno-hercegovačkom kantonu, koji su pod kontinuiranim stresom na radnom mjestu, Telemach će pružiti oazu za opuštanjeu vidu digitalnog kutka. U istom tonu nastavljamo i u ostatku slavljeničke godine, implementacijom značajnog broja ovakvih projekata.“rekao je Admir Drinić, Generalni direktor kompanije Telemach.

Iz Telemach-a ističu kako će njihove investicije u rast i razvoj do kraja 2020. godine iznositi 27.3 miliona KMi vjeruju da će i šira zajednicaprepoznati njihovu predanost i volju da iz dana u dan u svemu budu bolji, kako za svoje korisnike i sugrađane, tako iza cijele zajednice.

Više o prvoj deceniji Telemach-a u BiH saznajte putem linka.

spot_img