21.3 C
Travnik
Srijeda, 1 svibnja, 2024
NaslovnicaRegijaSnažno nevrijeme: Tuča razbijala automobile kod Karlovca, vjetar rušio stabla u Istri

Snažno nevrijeme: Tuča razbijala automobile kod Karlovca, vjetar rušio stabla u Istri

Jako nevrijeme popraćeno tučom zahvatilo je u ponedjeljak kasno popodne Dugu Resu, Karlovac i okolicu, dok je jako nevrijeme pogodilo u večernjim satima i Istru. Jaka kiša je padala i na području Zagreba. 

Uslijed nevremena praćenog jakim grmljavinskim pljuskovima i vjetrom te tučom, pripadnici Javne vatrogasne postrojbe grada Karlovca odmah su izašli na teren kako bi posljedice bile što brže sanirane, a obilasku se priključio i gradonačelnik grada Karlovca Damir Mandić.  – Radi se o zasad 40-ak intervencija najčešće na području Švarče, Male Švarče, Logorišta, Turnja, Ladvenjka i Vukmanićkog Cerovca, a u pomoć su pristigli i pripadnici DVD-a Slunj te JVP-a Ogulin. Uslijed jakog nevremena uništeno je više krovova kuća, a pripadnici JVP-a intervenirali su i kod ispumpavanja podrumskih prostora. Za sve intervencije i pomoć građani se mogu javiti na broj 193. Sve gradske službe kao i službe civilne zaštite su na terenu te prate stanje- poručili su iz Grada Karlovca. Na terenu su satima, unatoč kiši koja je padala, bili i vatrogasci i ostale sluzbe na području Duge Rese

Na području Duge Rese su padali komadi leda veličine jabuke, a sa zgrade gradske vijećnice vjetar je otkinuo krovište, piše Radio Mrežnica.  Ljudima su uništeni vrtovi i automobili zbog jake tuče, a na terenu su vatrogasci i policija. 

U karlovačkoj Javnoj vatrogasnoj postrojbi rekli su Hini da je na terenu desetak ekipa profesionalnih i dobrovoljnih vatrogasaca jer treba što je moguće prije zaštititi kuće prekrivanjem najlonoim, da ne bi došlo i do veće naknadne štete. Oštećenja je izazvao i vjetar i tuča, s tim da je tuča ponegdje bila i veličine jajeta i oraha, posebno u Dugoj Resi. Što se Karlovca tiče, dojave o štetama stižu uglavnom od naselja Logorište i dalje jugozapadno prema Švarči i Dugoj Resi. U Centru 193 doznaje se da se još obilazi teren i obavlja procjena stanja, da traju dogovori oko prekrivanja krovova najlonima s vodstvom gradova i mjesnih odbora, a o koliko je krovova riječ i koliki će to biti trošak, također se tek utvrđuje.

Izvor:Vecernji

spot_img