13.2 C
Travnik
Četvrtak, 2 svibnja, 2024
NaslovnicaBiHFBiH: Formira se tim stručnjaka za pomoć obiteljima djece oboljele od raka

FBiH: Formira se tim stručnjaka za pomoć obiteljima djece oboljele od raka

Udruženje ‘Srce za djecu oboljelu od raka’ najavilo je formiranje tima stručnjaka za pomoć i podršku obiteljima iz cijele Federacije BiH koje se bore za izlječenje svog djeteta, ali i onim obiteljima koje su završile tu borbu jer, kako kažu, borba se nastavlja i nakon izlječenja.

PR Udruženja ‘Srce za djecu oboljelu od raka’ i majka djevojčice oboljele od raka Atifa Buldić Bešić kaže za Fenu da bi mobilni tim trebalo da čini pedagog, psiholog, socijalni radnik i ostalo stručno osoblje, a intervenirali bi u domenu u kojem djeca i porodice budu eventualno imali problema.

”Nerijetko se događa da djeca npr. imaju probleme pri povratku u školu, nakon dugotrajnog izostanka radi liječenja. U tim situacijama intervenirao bi pedagog. Isto se odnosi i na stručnu pomoć iz ostalih oblasti djelovanja. Cilj je pružiti im punu podršku i nakon liječenja, a nemaju je jer su udaljeni od Sarajeva”, kazala je.

Nedostatak citostatika otežava liječenje oboljele djece Iz Udruženja podsjećaju da su i u rujnu, mjesecu podizanja svijesti o dječjem raku govorili o važnosti podrške i nakon završenog liječenja, jer djeca i obitelji nailaze na mnoge probleme u kojima trebaju dodatnu podršku.

”Odlučili smo djelovati, te kroz projekt Mobilnog tima pružiti im upravo taj vid podrške koji trebaju da bi imali što kvalitetniji život i nakon završenog bolničkog liječenja”, navodi se. Misiji podrške oboljelim i liječenim mališanima i njihovih obitelji s područja cijele FBiH pridružio se i Lions Clubs International Foundation (LCIF), glavni sponzor u nabavci kombija za potrebe projekta Mobilnog tima koji će voditi Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka.
Iz Udruženja navode da LCIF duže vrijeme podržava djecu oboljelu od raka i nastoji biti podrška tokom procesa liječenja, ali i u razdoblju nakon intenzivnog bolničkog liječenja. Primopredaje kombija, koji će biti uručen kao donacija Lions Clubs International Foundation Udruženju Srce za djecu oboljelu od raka, najavljen je za petak u Sarajevu.

spot_img